Trikset som aktiverer Googles ansiktsgjenkjenning

Snarveien som gir deg funksjonen nå, til tross for at den offisielt ikke er lansert.

FOLK: Googles ansiktsgjenkjenning er egentlig ikke tilgjengelig i Norge, men som med så mye annet – det finnes et triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FOLK: Googles ansiktsgjenkjenning er egentlig ikke tilgjengelig i Norge, men som med så mye annet – det finnes et triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag skrev vi om Googles nye bildetjeneste der vi spesielt var imponerte av hvordan Google automatisk klarte å kategorisere bildene i forhold til hva man hadde tatt bilder av.

Også ansiktsgjenkjenningen ble nevnt, selv om den ikke er tilgjengelig i Norge ennå. Den gjør at Google automatisk grupperer bilder basert på hvem som er med i dem, slik at du kan klikke på et ansikt og se alle bildene der dette ansiktet er med.

Men et lite triks er faktisk alt som skal til for å aktivere «Folk», også i den norske versjonen av tjenesten.

Så bra fungerer det

Etter å ha utført trikset har vi nå fått ansiktsfunksjonen, og den er rett og slett svært imponerende. Under ser du for eksempel tre bilder av familiens yngste medlem (6), med bilder datert helt tilbake til 2010, da hun bare var ett år gammel, der Google automatisk har identifisert henne:

Vi regner med ikke å være alene om at dette er svært imponerende – selv bilder tatt fra siden blir korrekt identifisert.

Slik får du ansiktsfunksjonen

Så – til tipset. Det kommer faktisk fra Dinside-leser Eirik, som postet trikset i kommentarfeltet under den nevnte artikkelen. Trikset gjelder for Android-telefoner, men vi blir ikke overrasket om tilsvarende vil fungere andre steder også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer