Trikset som gir deg flere liv

Spiller du Candy Crush, Ruzzle Adventure eller andre der du må vente på liv?

TORTUR? Å vente 20 minutter på et nytt Candy Crush-liv kan være en prøvelse. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TORTUR? Å vente 20 minutter på et nytt Candy Crush-liv kan være en prøvelse. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 skrev jeg en kommentar om hvordan gratisapper toppet listene over de mest innbringende appene – fordi de inneholdt såkalte «kjøp i app».

Den er fremdeles like aktuell. En sjekk i Google Play-butikken viser at 98 (!) av de 100 mest innbringende spillene er gratis i utgangspunktet.

Flere kjøpstyper

Hvordan spillskaperne tjener penger på gratis spill varierer. Selv om de kan spilles gratis, er det ofte du må frem med noen små kroner om du vil låse opp nye brett, kjøpe mer valuta som kan brukes i spillet og så videre.

En av de mest innbringende de siste par årene har vært Candy Crush Saga; et spill som i bunn og grunn er en variant av Bejeweled-konseptet. Skaperen, King, lar deg kjøpe hjelpemidler som gjør spillet lettere, men de kom også på en idé som skulle vise seg å være smart:

Når du er tom for liv må du vente på å få nye. Med mindre du betaler (eller spør Facebook-vennene dine om nye liv).

Og når spillet er såpass vanedannende, har skaperen King tjent svært mye på denne formelen. I følge Think Gaming drar spillet inn over én million dollar hver dag.

Les også: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg

Slik får du flere liv uten å betale

Så til dagens triks. Synes du det er ren tortur å vente tjue minutter på et nytt liv når du er gått tom?

Da stiller du klokka fremover på telefonen eller nettbrettet. En time frem, og vips, så har du tre nye liv.

På iPhone/iPad gjør du dette via innstillinger, generelt og dato og tid, mens du på Android gjør det via innstillinger, dato og tid.

Men husk …!

Husk imidlertid at dette kan gjøre at alarmen på telefonen din fyrer av på feil tidspunkt, eller at andre apper som bruker dato/tid kan få feil.

Men - sitter du en kveld og bare må prøve litt til før du legger deg, kan du gjøre trikset. Når din falske klokke begynner å nærme seg tiden du har tenkt til å stå opp, bør du ta kvelden, stille den tilbake og gå og legge deg.

Så har du nye liv i morgen tidlig. Og en alarm som ringer på riktig tidspunkt.

Oppdatert: Bonustips fra Dinside-leser Hedda:
Eller du kan sku tiden 3 timer frem, åpne spillet og få 5 nye liv (max). Før du begynner å bruke de, så går du tilbake å stiller klokka i nåtid. Når du går tilbake til spillet igjen da er det fremdeles fem liv, og klokka er riktig og du kan bare spille som vanlig. Dette funker og du slipper å bli forrvirra over hva klokka egentlig er. Og du kan med dette alltid få ha max med liv ;)


Dinsides artikler om spill

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer