Google Home på norsk

Trikset som gjør at du kan snakke norsk allerede nå

Selv to uker før norsk lansering er det mulig å få Google Home-høyttalerne til å forstå norsk.

NORSK ALLEREDE: Du kan snakke norsk til Google Home-høyttalerne allerede nå, selv om norsk lansering ikke er før om to uker. Foto: Google
NORSK ALLEREDE: Du kan snakke norsk til Google Home-høyttalerne allerede nå, selv om norsk lansering ikke er før om to uker. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kunne vi bringe nyheten om at Google Home-høyttalerne blir lansert i Norge 24. oktober, som også skulle være startskuddet for når Googles smarthøyttalere kan forstå og snakke norsk.

Men om du har en slik høyttaler i hjemmet allerede, er det faktisk mulig å aktivere norsk allerede nå.

Krever iPhone (!)

For Google Home-appen for iOS har blitt oppdatert til den nye utgaven og ser nå ganske annerledes ut enn før:

NY VERSJON: Siste versjon av Google Home ser slik ut på iOS og lar deg nå velge norsk språk. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
NY VERSJON: Siste versjon av Google Home ser slik ut på iOS og lar deg nå velge norsk språk. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Merkelig nok har vi ikke sett noe til denne oppdateringen på Android, som det jo er Google som står bak. Men så fort Android-appen ser ut som i bildet over, vil vi anta at det samme fungerer på Android.

Oppdatert 10.55: Fra en leser får vi tips om at hans Pixel 2 med Android Pie har fått den nødvendige oppdateringen av Google Home.

Slik gjør du det

Her er framgangsmåten for å aktivere norsk språk, som foreløpig altså kun fungerer på iOS:

  1. Åpne Google Home-appen
  2. Trykk på innstillinger
  3. Bla ned til bunnen og velg flere innstillinger
  4. Velg innstillinger (!)
  5. Velg Assistent-språk
  6. Så er det bare å legge til nytt språk og velge norsk fra listen

Om du vil kan du også beholde engelsk i tillegg – da vil høyttaleren forstå både norsk og engelsk og respondere på det samme språket.

Akkurat denne funksjonen er i beta, men foreløpig anbefaler vi deg å ha begge språk tilgjengelig – vi synes nemlig at vi får gjort mer når vi snakker engelsk enn norsk. Blant annet klarte vi ikke å få lest opp dagens kalenderavtaler når vi snakket norsk, mens det gikk smertefritt på engelsk, men å spørre om når det lokale kjøpesenteret åpner eller hvordan været blir i dag fungerte som forventet.

Det kan selvsagt være at dette blir bedre i forbindelse med den offisielle lanseringen om 14 dager. Vi har ikke testet med eksternt utstyr som smarte lyspærer og den slags, så gjør du deg noen erfaringer der, må du gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under.

Oppdatert: Fra Google får vi beskjed om at den norske utgaven ikke vil være fullverdig før 24. oktober, og at funksjoner og tredjepartsintegrering nå er under testing.

– Vi gleder oss stort til å lansere Google Home med norskspråklig Google-assistent 24.oktober, men vi er ikke klare til lansering helt enda. Det er bare å smøre seg med tålmodighet til den ekte opplevelsen er klappet og klar, sier kommunikasjonssjef i Google Norge, Helle Skjervold, til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer