Trim hjernen med The Stone

Lei av skyting og meningsløse gåter? Ta deg en tur til nærmeste spillbutikk og kjøp The Stone – bokstavelig talt en stein, som er din nøkkel til en verden full av mysterier. Men vær forsiktig, det er vanedannende og vil sette dine evner på prøve!

Trim hjernen med The Stone
Publisert

Dette er kanskje det særeste dataunderholdnings-konseptet vi har vært borti på lenge. Utgangspunktet er enkelt: Du skal løse en lang rekke kompliserte gåter, og er du flink vil du vinne en premie. Men opplegget ligner ikke noe annet vi har sett. Til å begynne med må du altså kjøpe en The Stone-eske, som inneholder en svart stein med seks symboler på og en instruksjonsbok. Deretter logger du deg inn på The Stones hjemmeside og får et passord som du må bruke for å kunne spille.

På hjemmesiden har du tre valg: Immediate, som er selve spillet, the Commons, som er et diskusjonsforum og Find Your Other, hvor du kan finne din ”partner”. Hver stein finnes nemlig i to identiske kopier. Altså, det finnes en person til i verden som har en stein akkurat lik din – og denne personen kan du finne. Produsentene sørger også for at det blir produsert nok steiner til akkurat å dekke behovet, slik at ikke din ”partner-stein” ligger i butikken.

Steinens mysterium

Hoveddelen i The Stone er selvsagt spillet. Slik foregår det: På Immediate-delen av hjemmesiden får du presentert en sekskant som består av små trekanter. Hver av trekantene er en gåte, og annenhver uke blir det lagt ut nye gåter. Trekantene som inneholder gåter er markert med en hvit prikk. Ved å trykke på prikkene blir du brakt til en gåte. Disse er en kombinasjon av bilder og tekst, og krever mye tankearbeid. Gåtene dreier seg stort sett om teknologi, vitenskap og historiske temaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer