Digitalt førerkort

Trøbbel med førerkort-appen

Flere mobilabonnenter får ikke lastet ned appen.

NYVINNING: Endelig har tiden kommet - nå kan du også få førerkortet på mobilen. Foto: Pål Joakim Pollen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er den digitale utgaven av førerkortet klar, i form av en app for iOS og Android. Appen ble tilgjengelig mandags kveld klokka seks.

Klokken ett tirsdag 1. oktober har 431.000 nordmenn lastet ned appen, forteller Bujar Llukaj, rådgiver ved førerkortkontoret i Vegdirektoratet, til Dinside.no.

Onsdag morgen melder direktoratet om 670.000 nedlastninger og rekordstor interesse.

- Ellevilt

- Dette er rett og slett ellevilt. Vi visste at dette kom til å bli populært, men interessen overgår det meste. Vi er glade for at folk setter pris på tjenesten, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Flere land utvikler digitale førerkort, men Norge er trolig det første land i Europa som ruller ut løsningen i full skala, skriver Statens Vegvesen, som har lansert appen sammen med Samferdselsdepartementet.

Arbeidet med å utvikle løsningen startet for ti måneder siden. Forklaringen på den raske utviklingen, er at Norge har et moderne og funksjonelt førerkortregister (Autosys) å bygge tjenester på.

Mangler digitalt bilde

Det har dog oppstått noen tekniske problemer i kjølvannet av lanseringen. Flere opplever nemlig at de ikke kommer inn i tjenesten, og Dinside har fått tips om at bildet også skaper besvær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer