Trodde du iPhone var dyr i Norge?

Mange land er dyrere – i hvert fall om du regner mot gjennomsnittslønna.

IKKE SÅ DYR: iPhone er dyrere i mange andre land – spesielt om man tar med lønnsnivået i regnestykket. Foto: WEBPAGEFX / PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE SÅ DYR: iPhone er dyrere i mange andre land – spesielt om man tar med lønnsnivået i regnestykket. Foto: WEBPAGEFX / PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange klager over høye priser i Norge, men selv om det er mye som er dyrt, gjelder det langt fra alt.

Tidligere i sommer sammenlignet vi priser på elektronikk mot våre danske og svenske naboer, og prisforskjellene var minimale, der enkelte varer også var dyrere over landegrensa.

(Mobilabonnementer, derimot, er en helt annen historie.)

Big Mac-indeksen; altså prisen på den klassiske McDonald's-burgeren, har ofte vært brukt for å sammenligne prisnivået i ulike land. I 2010 var for eksempel Norge det dyreste landet med tanke på nevnte hamburger – nesten fire ganger så dyr som den var i Kina.

Hva med iPhone-prisen?

Hvorvidt Big Mac-indeksen blir erstattet med iPhone-indeksen gjenstår å se, men nettstedet WebpageFX har i hvert fall tatt jobben med å samle inn iPhone 6-prisen rundtom på kloden.

TEST: Apple iPhone 6

Dyrest er iPhone i Brasil, der Apples telefon koster over 9.000 kroner. Tyrkia kaprer andreplassen foran våre naboer i Sverige på tredjeplass. Også Danmark (10.) er å finne på listen før Norge dukker opp på en 14. plass (her koster den 6.590 kroner) av de 39 landene prisene er hentet fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer