Nyttige tur-apper

Tur-appene du bør laste ned

Bare husk å ha med nødlader i sekken!

TURTIPS: Trenger du tips til hvor du kan gå tur i norsk natur i sommer, finnes det flere apper som kan hjelpe deg. Foto: Privat
TURTIPS: Trenger du tips til hvor du kan gå tur i norsk natur i sommer, finnes det flere apper som kan hjelpe deg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 blir sommeren hvor alle reiser på norgesferie. Enten du skal på fjellet, på campingtur eller være ved sjøen, her er appene som kan komme godt med.

Er det noen apper som burde vært med på oversikten? Tips oss gjerne!

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

UT.no

Ut.no er appen til Den Norske Turistforening. Her får du tusenvis av turforslag, enten i nærheten av der du er nå eller om du planlegger en større ekspedisjon. Her finner du et hav av forslag til fotturer, sykkelturer og skiturer, med lengde og vanskelighetsgrad, samt nyttig informasjon som overnattingsmuligheter og mer til.

Last ned til iPhone eller Android.

DNT SjekkUT

DNT SjekkUT er en annen app fra Den Norske Turistforening. Med denne er tanken at du skal oppdage skjulte perler nær der du er. Du kan sjekke inn digitalt på turposter og signere digitale gjestebøker.

Last ned til iPhone eller Android.

Outtt

Outtt er en annen norsk turapp som kan hjelpe deg å finne ut hvor du skal dra. Du kan få opp turforslag i nærheten av deg eller bla gjennom de ulike opplevelsene, som er sortert på lokasjon. I en aktivitet får du opp informasjon om hvor lang tid turen tar, distanse, vanskelighetsgrad og så videre. Du kan lagre opplevelser i en egen fane, og disse kan lastes ned til offline bruk.

Last ned til iPhone eller Android.

Hidden

For en litt annerledes tur, sjekk ut Hidden. Her kan du oppsøke skjulte steder far norsk folketro, sagn og eventyr. Her får du et kart over Norge for å se hvor skjulte historier befinner seg. For å få hele historien, er man imidlertid nødt til å komme frem til stedet.

Last ned til iPhone eller Android.

PS: Det finnes også en egen AR-app av Hidden hvor du kan troll, sjøormer og annet i de virkelige omgivelsene ved hjelp av mobilkameraet.

Norgeskart

Bruk kart og kompass, heter det i fjellvettreglene. Appen Norgeskart lover intet mindre enn å være det mest detaljerte kartet av Norge. Du får både landkart og sjøkart, med funksjoner som kompass og detaljerte løyper for turer til fots og på sykkel. I tillegg kan kartene kan lastes ned til offline bruk.

Last ned til iPhone eller Android.

iSikte

Appen iSikte kan også komme godt med på fjellturen. Denne hjelper deg å finne ut hvilke fjell du ser i det fjerne. Bare pek mobilen mot et område, og så vil du få opp på skjermen hva de heter. Du kan også få opp informasjon om sjøer, øyer, bygninger med mer.

Last ned til iPhone eller Android.

Hjelp 113

Last ned først som sist. Med Hjelp 113 kan du enkelt ringe alle nødnummer. Den bruker dessuten telefonens GPS og sender inn posisjonen din direkte til nødsentralen, så de enklere kan spore deg opp.

Last ned til iPhone eller Android.

Entur

Skal du reise kollektivt i sommer, bruk appen Entur for å planlegge turen. Her får du full oversikt over kollektivtilbudet i hele landet, med reiseforslag fra dør til dør med buss, tog, bane, båt og fly. Du kan også betale billetten med noen kollektivaktører rett i appen.

Last ned til iPhone eller Android.

Geocaching

Synes ungene det er kjedelig å være med på tur? Med Geocaching kan det bli mye morsommere. Ved hjelp av mobilens GPS kan du lete etter skjulte skatter i området du befinner deg i. Skattene er gjemt i en vanntett boks, og kan befinne seg i både byen og ute i naturen.

Last ned til iPhone eller Android.

Stolpejakten

Stolpejakten er en annen morsom app å bruke på tur. Den er laget for å få folk i aktivitet ved at man skal jakte stolper rundt i nærmiljøet. Når du finner en stolpe, skanner du den i appen. Jo flere du samler, jo høyere kommer du på topplista.

Last ned til iPhone eller Android.

WhatBird

Lurer på hvilken fugl det er som kvitrer i skogen? Med appen WhatBird kan du få hjelp å identifisere den. Appen inneholder 22 av de vanligste sangfuglene våre. Du må ta opp lyden med telefonen, så vil du få forslag til hvilken fugl det kan være. For hver art finner du både bilder og informasjon.

Last ned til iPhone eller Android.

Digital soppkontroll

Er soppen giftig? Med appen Digital soppkontroll skal du få svar. Her kan du laste opp bilder av sopp du finner, deretter vil soppkyndige gå gjennom bildene og svarer på om den er giftig eller om du kan spise den. Du loves å få svar i løpet av noen minutter. Utover dette byr appen også på en oversikt over soppkontroller i nærheten, og annen nyttig informasjon om sopp.

Last ned til iPhone eller Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer