Tusenvis hacket - oppdater nå!

Apple fikser alvorlig sikkerhetsfeil brukt til å hacke tusenvis av telefoner i Russland.

SIKKERHETSFIKS: Apple har sluppet iOS 16.5.1 for iPhone-brukere Foto: Kirsti Østvang
SIKKERHETSFIKS: Apple har sluppet iOS 16.5.1 for iPhone-brukere Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå bør alle oppdatere både iPhone, iPad og Mac.

Apple har nemlig sendt ut en sikkerhetsoppdatering som fikser to nylig oppdagede sikkerhetshull som har blitt brukt til å hacke tusenvis av enheter i Russland, skriver Washington Post.

iMessage-hull

Det var det russiske sikkerhetsselskapet Kapersky Lab som skal ha oppdaget sikkerhetshullene, ifølge Apple.

Flere av de ansatte i Kapersky skal ha vært blant målene, og i begynnelsen av juni la sikkerhetsforskere ut et blogginnlegg hvor de la fram sine funn.

Her kommer det fram at sårbarheten fungere ved å utnytte et hull i meldingstjenesten iMessage. Det eneste angriperen behøvde å gjøre var å sende en spesiell melding til enheten.

Selv uten å åpne meldingen ville mottakerens telefon bli infisert, og den ondsinnede koden vil kjøre automatisk når telefonen startes på nytt.

KREATIVE: Nathalie Moermans og døtrene valgte en kreativ løsning for å få middagen i hus. Reporter: Christian Wehus. Video: Nathalie Moermans Vis mer

FSB skylder på NSA

Da Kapersky først kunngjorde nyheten for noen uker tilbake, skal det russiske sikkerhetspolitiet FSB ha anklaget den amerikanske etterretningsorganisasjonen National Security Agency.

De la ikke fram noe bevis, og ifølge Washington Post har ikke NSA kommentert påstandene.

Last ned nå

Slike sikkerhetshull er såpass viktige å tette at du bør laste ned oppdateringen så fort du kan.

På iPhone og iPad er sikkerhetshullet tettet i versjon 16.5.1 av iOS/iPadOS, mens du må oppdatere macOS Ventura til versjon 13.4.1 for å få sikkerhetsoppdateringen.

På iPhone og iPad finner du oppdateringen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering. Oppdateringen er tilgjengelig for iPhone 6s og nyere.

På macOS kan du trykke på eplet øverst i venstre hjørne, velge Systeminnstillinger og deretter Generelt > Programvareoppdatering.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer