TV-sendinger over GPRS en realitet

Trodde du at UMTS var nødvendig for å se streaming video på din mobiltelefon? Det engelske selskapet MVI motbeviser dette.

TV-sendinger over GPRS en realitet
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i begynnelsen av 2003 skal videosendinger over GPRS være mulig for brukere av nye Nokia- og Sony Ericsson-telefoner (selskapet spesifiserer ikke hvilke modeller det er snakk om, men vi regner med at for eksempel P800 fra Sony Ericsson vil være en aktuell kandidat), samt PDAer som O2 XDA og Compaq iPaq.

Velger selv

Tjenesten fungerer slik: Du kan få nyheter, musikkvideoer, sport-oppdateringer og andre filmsnutter når du selv ønsker. Du mottar en tekstmelding fra din operatør, og denne må du svare på. Da kobles du til en server, der filmklippet ligger, og denne streames til din telefon eller PDA. Du betaler for oppringningen.

Videosignalene vil være sterkt komprimerte, noe som ikke nødvendigvis blir sjenerende, siden oppløsningen på mobilskjermen er relativt lav. Overføringen skjer via eksisterende GPRS-nett i Europa, eller WCDMA i USA.

Klippene avspilles med 25 bilder i sekundet, som tilsvarer vanlig PAL-TV.

Dreper UMTS?

Utviklerne jobber for tiden med innholdsleverandører og operatører, og tjenesten skal være kommersielt tilgjengelig mot slutten av 2003 - men testes på nye telefonmodeller allerede til våren.

Vi synes denne teknologien høres svært spennende ut. Hvis det viser seg å fungere i praksis, er et av hovedargumentene for UMTS-satsningen på god vei til å falle bort. Vi kommer tilbake med mer informasjon og tester når det eventuelt blir tilgjengelig her hjemme.

Mer informasjon finnes på nettsidene til MVI.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer