iOS 14 til iOS 15:

Tvinges til å oppdatere

I det stille har Apple sluttet å oppdatere iOS 14.

TVINGES OVER: iOS 14-brukere får ikke lenger sikkerhetsoppdateringer og blir derfor nødt til å oppdatere til iOS 15. Foto: Pål Joakim Pollen
TVINGES OVER: iOS 14-brukere får ikke lenger sikkerhetsoppdateringer og blir derfor nødt til å oppdatere til iOS 15. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da iOS 15 ble lansert i høst, var kompatibilitetslisten den samme som på iOS 14 - altså slik at alle som hadde muligheten til å bruke iOS 14 også kunne iOS 15.

Apple ga likevel iOS 14-brukere et valg om å oppdatere til iOS 15 eller fortsette med iOS 14, og understreket at de ville komme med sikkerhetsoppdateringer til iOS 14 «i en tidsperiode», ifølge supportsidene.

Det har gjort at usedvanlig mange har valgt å avstå fra å oppdatere til den siste versjonen av iOS. Av alle enheter som kan oppdatere, er det bare 63 prosent som kjører iOS 15. 30 prosent kjører iOS 14 og 7 prosent bruker en tidligere utgave av operativsystemet, melder 9to5mac.

Har stoppet oppdateringene

Forrige uke la flere merke til at iOS 14.8.1-oppdateringen fra oktober ikke lenger ble tilbudt på enheter som kjører iOS 14. ArsTechnica har fått bekreftet av Apple at iOS 14 ikke lenger blir oppdatert, bare noen få måneder etter at iOS 15 ble sluppet.

Med andre ord er iOS 14-brukere nå nødt til å oppdatere til iOS 15 om de skal få de siste sikkerhetsoppdateringene fra Apple, som da altså gjelder så mye som 30 prosent av brukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer