TweakDUN tyner Internett-forbindelsen

TCP/IP-protokollen i Windows har en enorm mengde innstillinger som de færreste kjenner til. Noen kan du redigere i nettverksoppsettet i Windows, men de aller fleste er bare godt gjemte felter i Windows-registeret. Programmet TweakDUN gir deg et brukervennlig grensesnitt til innstillingene som har mest å si for TCP/IP-ytelsen.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

TweakDUN er et shareware-program som ikke koster mer enn USD 15. Likevel inneholder det såpass mange muligheter at kraftbrukeren kan tilbringe flere timer med optimaliseringer og målinger foran PCen - slik at Internett-forbindelsen til slutt blir noen millisekunder raskere her og der.

Nåja, så ille er det ikke. Programmet er faktisk ganske oversiktlig og det tar ikke lang tid å utføre de viktigste forbedringene. Problemet er at optimale innstillinger kan variere på bakgrunn av ditt eget og andres utstyr som er plassert mellom deg og den Internett-siden du skal laste ned. TweekDUN støtter både Windows 95, Windows 98 og Windows NT.

Juster pakkestørrelsen (MaxMTU)

Windows forsøker alltid å benytte en pakkestørrelse på 1500 bytes. Problemet er at veldig mange rutere ikke støtter pakkestørrelser på over 576 bytes. Hvis en stor pakke sendes gjennom en slik ruter, blir pakken delt opp (fragmentert) og ytelsen går ned.

Windows bøter på dette ved å sende mindre og mindre testpakker som ikke kan deles opp. Når den ikke lenger får feil, har den funnet riktig pakkestørrelse. Problemet er at denne forhandlingen gjentas hver eneste gang en fil skal hentes ned. På en webside med mange elementer kan det forsinke nedlastingen betydelig. Ved å sette utgangspunktet til en lavere verdi, kan du spare mye tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer