TEST: Huawei P40 Pro

Umulig å gi terningkast

Det er liten tvil om at Huaweis toppmodell er en fremragende telefon. Men spørsmålet er om du kan leve med det enorme Google-hullet.

UTEN GOOGLE: At Huawei P40 Pro kommer uten Google om bord, betyr mer enn at Googles egne apper ikke fungerer. Foto: Pål Joakim Pollen
UTEN GOOGLE: At Huawei P40 Pro kommer uten Google om bord, betyr mer enn at Googles egne apper ikke fungerer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I mars 2019 testet vi Huaweis daværende toppmodell, P30 Pro. Som sine forgjengere Mate 20 Pro, P20 Pro og Mate 10 Pro endte det med en sekser på Dinsides terning. De siste årene er det nemlig kineserne som har stått i spissen for innovasjonen på mobilfronten, og i takt med det har markedsandelene skutt til værs – også her til lands.

Så skjedde det alvorlige. I mai 2019 ble Huawei lagt til USAs entitetsliste, som gjorde at amerikanske selskaper ikke lenger fikk gjøre forretninger med selskapet. Resultatet for mobildivisjonen ble at modeller lansert etter sommeren i 2019 ikke lenger fikk selges med Googles programvare om bord.

Dermed kom aldri Mate 30 Pro i offisielt salg i Norge da den ble sluppet høsten 2019. Men nå, et halvt år etter, mener Huawei å ha kommet så langt med sine egne Android-tjenester at de nå velger å starte salget av sitt nye flaggskip, P40 Pro.

Men der jeg har lovprist Huaweis siste toppmodeller gang på gang, klarer jeg ikke det med P40 Pro. For uten Google er dette, i hvert fall foreløpig, en telefon med mangler jeg tror blir for store for de fleste av oss. Denne problematikken får da også ekstra spalteplass denne gangen, så la oss først gå kjapt igjennom selve telefonen, som definitivt hadde luktet på toppkarakteren om ting var som før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer