Unbound holder orden på Dropbox-bildene dine

Glimrende bildevisningsapp for iPhone og iPad.

BEDRE: Unbound for Dropbox gjør det til en fryd å se bilder på din iPhone eller iPad.  Foto: UNBOUND
BEDRE: Unbound for Dropbox gjør det til en fryd å se bilder på din iPhone eller iPad. Foto: UNBOUND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har etter hvert valgt å flytte bildesamlingen vår over i nettskyen. Å ha en sikkerhetskopi er alltid lurt, og det er også kjekt å ha tilgang til bildene fra mobiler og nettbrett på farten.

Dropbox er blant de mest populære tjenestene i så måte, men den offisielle appen er ikke spesielt brukervennlig til bildefremvisning.

Har du en iOS-enhet, er Unbound etter vår mening et langt bedre alternativ. Tenk på den som den innebygde fotoappen i operativsystemet, men koblet opp mot Dropbox i stedet for den lokale kamerarullen.

Appen koster riktignok 21 kroner, og kommer i separate utgaver for iPhone og iPad. Den er likevel verdt pengene om du er en ivrig bildeopplaster på Dropbox, synes vi.

Les også: PhotoSync synkroniser hele bildesamlingen gratis

Viser mapper som album

Unbound er enkel å komme i gang med. Når du starter opp appen for første gang, må du naturligvis koble den til Dropbox-kontoen din, og så må du velge hvilken mappe den skal synkronisere med.

Som standard velges "Photos", men du kan naturligvis velge en annen om du heller vil det.

Appen laster så ned hver bildemappe i Dropbox-kontoen, og viser hver mappe som et eget album. Det er her Unbounds store styrke ligger, og det er langt enklere å få oversikt over bildene på denne måten sammenlignet med hvordan Dropbox har løst det i sin app, hvor du får opp alle andre dokumenter i tillegg til bilder.

VISUELT: Det er lett å få oversikt over Dropbox-bildene når hver mappe vises som et eget album. Foto: UNBOUND
VISUELT: Det er lett å få oversikt over Dropbox-bildene når hver mappe vises som et eget album. Foto: UNBOUND Vis mer


Les også: Jottacloud klar med automatisk bildeopplasting

Lar deg også laste opp, flytte og slette bilder

OPPLASTING: Du kan også laste opp bildene fra iPhone eller iPad til Dropbox-kontoen din fra selve Unbound-appen, både manuelt og automatisk. Foto: UNBOUND
OPPLASTING: Du kan også laste opp bildene fra iPhone eller iPad til Dropbox-kontoen din fra selve Unbound-appen, både manuelt og automatisk. Foto: UNBOUND Vis mer


Navigasjonen i Unbound-appen er lagt opp på samme måte som i en tradisjonell bildevisningsapp. Trykker du på et album, listes bildene opp som en miniatyrvisning.

Den første gangen du åpner en mappe, vil det ta litt tid før bildene lastes inn. Miniatyrbildene mellomlagres imidlertid lokalt, så ting vil gå litt raskere neste gang du er innom. Du velger selv hvor stor bufferen skal være.

Når du trykker på et bilde, vil appen laste ned fullversjonen. Men du får også en rekke flere valgmuligheter. Du kan nemlig gjøre mer enn å bare se på bilder.

Du kan trykke deg videre til neste bilde eller starte et lysbildeshow. Men du kan også trykke på en i-knapp (info), hvor du blant annet kan legge til bildetekst, endre filnavn, flytte til et annet eller nytt album eller slette bildet.

Du har også en rekke delingsmuligheter. Blant annet kan du sende bildet til en annen app, lagre bildet lokalt, sende det via epost, dele til Facebook eller lage en kollasj.

Appen støtter dessuten AirPlay, så du kan vise frem bildene på din Apple TV om du vil det.

DELING: Kanskje du vil dele bildene dine med noen andre? Null problem. Du kan til og med sende de som postkort, eller lage en egen kollasj. Foto: UNBOUND
DELING: Kanskje du vil dele bildene dine med noen andre? Null problem. Du kan til og med sende de som postkort, eller lage en egen kollasj. Foto: UNBOUND Vis mer


Les også: 50 GB gratis nettlagring til iPad- og iPhone-eiere

Finnes det noen bedre?

Alt i alt er Unbound en super app med gode muligheter for fremvisning, organisering og deling av bildene du har på Dropbox. Bilder lastes dessuten relativt kjapt selv om de ligger i nettskyen.

For å få mest ut av appen, forutsetter det at du har relativt god struktur på bildesamlingen i Dropbox. Det hjelper med andre ord om du har organisert bildene i fornuftige mappenavn.

Så savner vi også muligheten til å gruppere bilder basert på geografisk plassering, noe som Apple introduserte i sin Bilder-app i iOS 7. Vi synes i tillegg det er litt rart at brukergrensesnittet i iPhone-appen er hvitt/lyst, mens det i iPad-appen er svart/mørkt.

Les mer om og last ned Unbound herfra. Appen finnes for øvrig også for Mac.

Les flere mobilsaker på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer