Mobilvaner i Norge

Undersøkelse: Fire av ti sier de bruker mobilen for mye

Blant nordmenn mener 42 prosent at de bruker mobiltelefonen sin for mye, viser en fersk undersøkelse om mobilvaner i de nordiske landene.

NEGATIVE EFFEKTER: Over halvparten av de spurte sier de har opplevd negative effekter ved mobilbruk. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
NEGATIVE EFFEKTER: Over halvparten av de spurte sier de har opplevd negative effekter ved mobilbruk. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Av dem som synes de bruker mobilen sin for mye, sier 63 prosent at de prøver å begrense bruken, mens 35 prosent sier de ikke prøver det, melder P4.

Undersøkelsen er utført for rådgivningsselskapet Deloitte.

I undersøkelsen kommer det fram at 52 prosent av mobilbrukerne i Norden har opplevd negative effekter av egen mobilbruk. Blant nordmenn oppgir én av fire at de føler de må sjekke telefonen hele tiden, og like mange sier at smarttelefonen gjør at de blir distrahert når de prøver å utføre en oppgave, mens én av fem sier at det fører til at de ikke sovner til riktig tid.

I tillegg kommer det frem at:

  • Over 60 prosent sier at de bruker telefonen til personlige formål mens de er på jobb. 34 prosent sier at de aldri gjør det.
  • Over 70 prosent sier at de bruker telefonen til jobbformål mens de ikke er på jobb. 28 prosent sier at de aldri gjør det.

Store kontraster

Samtidig viser en annen undersøkelse, utført av Kantar TNS for Statnett, at én av fem nordmenn under 30 år bruker mobilen mellom fem og åtte timer om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer