Unngå at dette skjer

Skrur du stadig vekk på iPhone-lommelykta ved et uhell?

TAPPER BATTERIET: Mange vi har snakka med opplever ofte at de skrur på iPhone-lommelykta ved et uhell. I tillegg til at det kan se dumt ut, tømmer det også batteriet for strøm. Foto: Kirsti Østvang
TAPPER BATTERIET: Mange vi har snakka med opplever ofte at de skrur på iPhone-lommelykta ved et uhell. I tillegg til at det kan se dumt ut, tømmer det også batteriet for strøm. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du vet du har lommelykta di på?

Får du stadig vekk det spørsmålet, kan vi trøste deg med at du ikke er alene. På internett, og sikkert overalt rundt deg, florerer det av fortvilte iPhone-brukere som opplever at de skrur på lommelykta i tide og utide. Mest i utide.

Hvor lenge har jeg gått sånn? Og hvor mye strøm har det brukt? Det vil du kanskje ikke tenke på.

Det finnes heldigvis løsninger på (i-lands)problemet!

Dette kan du gjøre

Syndebukken ligger i snarveien til lommelykta som finnes på iPhone-hjemskjermen. Dessverre finnes det ingen måte å fjerne denne snarveien på. Prøv noe av dette i stedet:

#1) Du kan selvfølgelig skru av lommelykta ved å trykke på låseskjerm-ikonet. Noen synes imidlertid dette kan ta for lang tid. Det er også kjedelig å gjøre flere ganger om dagen.

#2) En annen kjapp måte å skru av lommelykta på er ved å sveipe til venstre på låseskjermen. Det holder å bare gjøre det litt, altså et halvt sveip. Du trenger ikke å sveipe hele veien slik at kameraappen åpnes.

#3) Du kan gjøre iPhone-skjermen litt vanskeligere å trykke på ved å endre innstillingene for «haptic touch», også kalt følbart trykk. Dette gjør at du må trykke litt lenger for å aktivere lommelykt-snarveien fra låseskjermen.

Dette kan riktignok gjøre at iPhonen generelt føles litt treigere å bruke.

Unngå at dette skjer

Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Berøring > Følbart trykk, og endre trykkvarigheten fra «Kort» til «Lang».

#4) iPhone kommer med en funksjon kalt «Trykk eller sveip for å vekke». Dette gjør at du kan vekke låseskjermen ved å trykke hvor som helst på skjermen.

For så vidt en kjekk funksjon, men det kan også føre til at du vekker skjermen mer enn nødvendig - og kommer borti lommelykt-snarveien nederst i venstre hjørne på skjermen. Skru den av om du vil forhindre at lommelykta skrur seg på tilfeldig.

For å skru av innstillingen, gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Berøring. Skru av bryteren ved «Trykk eller sveip for å vekke».

Unngå at dette skjer

Ulempen ved å deaktivere denne er naturligvis at du ikke kan trykke på skjermen om du raskt vil sjekke hvor mye klokka er eller om du har fått noen varsler. I stedet må du trykke på sideknappen på iPhonen din.

#5) En annen funksjon som kan skape problemer er «Løft for på vekke». Denne er laget for å gjøre det enklere å ta i bruk iPhonen. I stedet for å måtte trykke på skjermen eller sideknappen, trenger du bare å løfte den opp.

Men dette åpner også opp for feilaktige trykk på lommelykt-snarveien.

Unngå at dette skjer

For å skru av «Løft for å vekke», gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke. Bla ned til du finner funksjonen, og skru den av.

#6) Mange opplever at iPhone-lommelykta skrur seg på når du har mobilen med skjermen mot utsida av lomma. Sjekk om det hjelper å legge den med skjermen mot innsida i stedet.

#7) Vi har også sett noen foreslå at man bruker et omslagsdeksel, altså et foliodeksel som også beskytter skjermen - men vi går vel ikke rundt med sånne, gjør vi? 😇

Opplever du også at iPhone-lommelykta skrur seg på ved et uhell? Tips oss gjerne om du har funnet en løsning vi ikke har nevnt over.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer