Unngå at dette skjer

Skrur du stadig vekk på iPhone-lommelykta ved et uhell?

TAPPER BATTERIET: Mange vi har snakka med opplever ofte at de skrur på iPhone-lommelykta ved et uhell. I tillegg til at det kan se dumt ut, tømmer det også batteriet for strøm. Foto: Kirsti Østvang
TAPPER BATTERIET: Mange vi har snakka med opplever ofte at de skrur på iPhone-lommelykta ved et uhell. I tillegg til at det kan se dumt ut, tømmer det også batteriet for strøm. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du vet du har lommelykta di på?

Får du stadig vekk det spørsmålet, kan vi trøste deg med at du ikke er alene. På internett, og sikkert overalt rundt deg, florerer det av fortvilte iPhone-brukere som opplever at de skrur på lommelykta i tide og utide. Mest i utide.

Hvor lenge har jeg gått sånn? Og hvor mye strøm har det brukt? Det vil du kanskje ikke tenke på.

Det finnes heldigvis løsninger på (i-lands)problemet!

Dette kan du gjøre

Syndebukken ligger i snarveien til lommelykta som finnes på iPhone-hjemskjermen. Dessverre finnes det ingen måte å fjerne denne snarveien på. Prøv noe av dette i stedet:

#1) Du kan selvfølgelig skru av lommelykta ved å trykke på låseskjerm-ikonet. Noen synes imidlertid dette kan ta for lang tid. Det er også kjedelig å gjøre flere ganger om dagen.

#2) En annen kjapp måte å skru av lommelykta på er ved å sveipe til venstre på låseskjermen. Det holder å bare gjøre det litt, altså et halvt sveip. Du trenger ikke å sveipe hele veien slik at kameraappen åpnes.

#3) Du kan gjøre iPhone-skjermen litt vanskeligere å trykke på ved å endre innstillingene for «haptic touch», også kalt følbart trykk. Dette gjør at du må trykke litt lenger for å aktivere lommelykt-snarveien fra låseskjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.