Unngå disse telefon-kodene

Sjekk hvilke som brukes mest.

Bruker du 1234, kanskje? Da er du slett ikke alene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Bruker du 1234, kanskje? Da er du slett ikke alene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere fortalt deg hvor viktig det er å beskytte smarttelefonen sin med en firesifret kode, slik at uinnvidde ikke får brukt den - i tilfelle tap eller tyveri.

Minst like viktig er det at du ikke bruker en kode som "alle" bruker.

Daniel Amitay har muligens kartlagt alle de mest brukte kodene, takket være en iPhone-applikasjon som nå er fjernet fra App Store. App-en, Big Brother Camera Security, brukte frontkameraet på iPhone til å ta bilde av eventuell iPhone-tyv, og sende det til en forhåndsdefinert epostadrese.

For å endre oppsettet i appen, måtte brukeren taste en firesifret kode. Dette fungerte på samme måte som når telefonen skulle låses opp. Det brukeren ikke visste, var at app-en logget disse kodene, og rapporterte dem tilbake til Daniel Amitay, som bedyrer at det hele skjedde fullstendig anonymt.

Siden måten sikkerhetskoden var implementert på i Big Brother Camera Security er svært lik iPhones innebygde kodeløsning, antar Amitay at tallene vil være temmelig like der.

Svært stort datagrunnlag

Hele 204.508 koder ble innrapportert, og Amitay har nå sortert og gruppert dem for å finne ut hvilke koder som er mest brukt. Diagrammet under viser de ti mest brukte, som til sammen utgjør mer enn 14% av alle de 10.000 mulige kombinasjonene (inkludert 0000):

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer