Huawei

USA opphever handelsforbudet mot Huawei

Selskapet kan kjøpe produkter fra amerikanske selskaper igjen.

AVBLÅST: President Donald Trump bekrefter at amerikanske selskaper igjen kan selge produkter til Huawei. Foto: Steve Parsons/AP
AVBLÅST: President Donald Trump bekrefter at amerikanske selskaper igjen kan selge produkter til Huawei. Foto: Steve Parsons/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse i forbindelse med G20-toppmøtet i Osaka i Japan, bekreftet USAs president Donald Trump at det kinesiske selskapet Huawei igjen kan gjøre forretninger med amerikanske selskaper. Det melder CNN.

Uttalelsen falt etter samtaler med Kinas president Xi Jinping i forbindelse med toppmøtet, der temaene blant annet var handelskrigen mellom de to landene og Huawei.

– Vi sender og vi selger enorme mengder produkter som benyttes i ulike produkter Huawei produserer, og jeg mener at det er OK at vi fortsetter å selge dem produkter, sa Trump under pressekonferansen.

Presidenten uttalte at det gjelder produkter som ikke utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko.

– Jeg har sagt at det er OK at vi fortsetter å selge disse produktene, understreket han.

Formelt sett er ikke Huawei fjernet fra svartelisten til det amerikanske handelsdepartementet, noe Trump ble presset på under pressekonferansen, men presidenten ønsket ikke å kommentere det.

Handelssamtalene mellom de to presidentene vil fortsette i tiden fremover.

Ble fratatt Android-lisensen

Det betyr at amerikanske selskaper som Google, Intel og Microsoft igjen kan selge produkter til Huawei. Google er viktig for mobilaktiviteten til Huawei, mens Microsoft og Intel er viktige samarbeidspartnere i PC-markedet.

Huawei har de seneste årene vokst til å bli ett av de største mobilprodusentene i verden, kun slått av Samsung i det foregående kvartalet, men USAs sanksjoner som ble innført i mai har gjort den siste tiden vanskelig for det kinesiske selskapet.

Sanksjonene førte blant annet til at Huawei ikke kunne bruke Android og andre Google Play-tjenester i sine smarttelefoner og nettbrett, og usikkerheten i markedet har vært en ordentlig skudd for baugen for Huawei.

Vi har vært i kontakt med Huawei i Norge som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer