USA utsetter Huawei-forbud til august

Et amerikansk forbud mot å eksportere teknologi til det kinesiske selskapet Huawei er utsatt i 90 dager på grunn av juridiske forhold.

GIS TRE MÅNEDER: Amerikanske myndigheter gir Huawei en utsettelse på tre måneder. Foto: Andy Wong/AP
GIS TRE MÅNEDER: Amerikanske myndigheter gir Huawei en utsettelse på tre måneder. Foto: Andy Wong/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske boikotten av det kinesiske teleselskapet ble mandag utsatt til august, opplyste amerikanske tjenestemenn. Begrunnelsen som ble gitt var at forbudet som president Donald Trump har bestemt fortsatt blir gjeldende, men at utsettelse var nødvendig for tillate programvareoppdateringer og andre juridiske forpliktelser.

Dette gjør det mulig for Huawei å sende ut oppdateringer til enheter som var tilgjengelig for kundene på eller før 16. mai 2019, skriver Reuters. I tillegg vil selskapet kunne vedlikeholde nettverksutstyret sitt før utsettelsen utgår 19. august i år.

President Trump har avgjort at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter og har erklært deres produkter uønsket i USA, noe som innebærer at amerikanske selskaper ikke kan gjøre forretninger med Huawei uten tillatelse fra myndighetene.

Huaweis grunnlegger, Ren Zhengfei, sier at utsettelsen ikke påvirker selskapet i stor grad ettersom de har forberedt seg på et slikt scenario.

– For øyeblikket undervurderer amerikanske myndigheter hva vi er i stand til, uttalte han i et intervju med CCTV (China Central Television) i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer