USA utsetter Huawei-forbud til august

Et amerikansk forbud mot å eksportere teknologi til det kinesiske selskapet Huawei er utsatt i 90 dager på grunn av juridiske forhold.

GIS TRE MÅNEDER: Amerikanske myndigheter gir Huawei en utsettelse på tre måneder. Foto: Andy Wong/AP
GIS TRE MÅNEDER: Amerikanske myndigheter gir Huawei en utsettelse på tre måneder. Foto: Andy Wong/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske boikotten av det kinesiske teleselskapet ble mandag utsatt til august, opplyste amerikanske tjenestemenn. Begrunnelsen som ble gitt var at forbudet som president Donald Trump har bestemt fortsatt blir gjeldende, men at utsettelse var nødvendig for tillate programvareoppdateringer og andre juridiske forpliktelser.

Dette gjør det mulig for Huawei å sende ut oppdateringer til enheter som var tilgjengelig for kundene på eller før 16. mai 2019, skriver Reuters. I tillegg vil selskapet kunne vedlikeholde nettverksutstyret sitt før utsettelsen utgår 19. august i år.

President Trump har avgjort at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter og har erklært deres produkter uønsket i USA, noe som innebærer at amerikanske selskaper ikke kan gjøre forretninger med Huawei uten tillatelse fra myndighetene.

Huaweis grunnlegger, Ren Zhengfei, sier at utsettelsen ikke påvirker selskapet i stor grad ettersom de har forberedt seg på et slikt scenario.

– For øyeblikket undervurderer amerikanske myndigheter hva vi er i stand til, uttalte han i et intervju med CCTV (China Central Television) i går.

Huawei uttalte seg

Mandag ettermiddag kom Huawei med sin første uttalelse etter at Google søndag kveld kunngjorde at samarbeidet med Huawei ble terminert som følge av det amerikanske vedtaket.

Der gjorde selskapet det klart at de vil fortsette å tilby sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smarttelefoner samt nettbrett som allerede er blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis.

«Vi vil også fortsette å utvikle et trygt og bærekraftig programvareøkosystem som vil gi den beste opplevelsen for alle brukere globalt», uttalte selskapet og annonserte at de ville komme tilbake med mer informasjon så snart dette foreligger.

Søndag ble det kjent at Google avvikler sitt samarbeid med Huawei som følge av det amerikanske forbudet. Også tre store produsenter av mikroprosessorer avslutter samarbeidet, som dermed rammer Huawei hardt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer