USB-lagring for iPhone

Lite plass ledig? Denne kan du fylle opp med musikk, film og annet.

TO PLUGGER: iStick kan både plugges i en PC og i en iPhone eller iPad. Foto: PRODUSENTEN
TO PLUGGER: iStick kan både plugges i en PC og i en iPhone eller iPad. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til flere av Android-toppmodellene, er det ikke mulig å stikke et minnekort inn i en iPhone for å øke lagringsplassen. Mange som har kjøpt den rimeligste utgaven med 16GB lagringsplass opplever derfor å gå tom for plass når telefonen er fylt opp med apper, bilder, videoer og annet innhold.

iStick er et produkt som nå blir folkefinansiert via Kickstarter. Allerede etter én uke har skaperne fått inn over det femdoble av hva de ba om, og dermed er det trolig at de første eksemplarene sendes ut allerede i august.

Android-bruker? Sjekk denne minnepinnen

To plugger

Produktet er en minnepinne med to plugger – en «vanlig» USB 2.0-kontakt som kan stikkes inn i en PC og en Lightning-kontakt som kan stikkes inn i en iPhone eller iPad av nyere sort. Via en bryter på midten velger du hvilken av kontaktene som skal stikke ut.

GULL OG SØLV: Spesialutgavene kan fås både i gull og sølv-finish. Sølv får du om du kjøper en enhet og poster på Facebook eller Twitter.
GULL OG SØLV: Spesialutgavene kan fås både i gull og sølv-finish. Sølv får du om du kjøper en enhet og poster på Facebook eller Twitter. Vis mer


Dermed kan du plugge den inn i en PC eller Mac, fylle den med musikk, filmer, dokumenter og annet og så ta den med deg på tur. Plugger du den inn i en iOS-enhet, får du tilgang til innholdet via en medfølgende app fra iStick. Appen kan også spille av videofiler i en rekke formater, som MP4, MKV og WMV.

Backup av bilder

Du kan selvsagt også gjøre det «andre veien» – for eksempel ved å ta backup av alle bildene og videoene du har lagret i kamerarullen.

iStick måler 51.6 x 28.6 x 9.1 millimeter og veier bare 10 gram.

Prisene starter på 79 dollar for 8GB-utgaven (+ 10 dollar i frakt til Norge). For en utgave med 32GB lagringsplass, må du ut med 129 dollar pluss frakt.

Les også: Micro USB og Lightning-kabel i ett

Under ser du en video som presenterer iStick:

Mer informasjon finner du på kampanjesiden på Kickstarter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer