Ut mot Apple

Samsung hiver seg på Googles «SMS-krig» mot Apple. Samtidig vurderer EU om de skal tvinge iPhone-giganten til å åpne opp.

OMDISKUTERT: I senere tid har det vært mye debatt rundt de blå og grønne boblene i meldingsappen på iPhone. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock/NTB
OMDISKUTERT: I senere tid har det vært mye debatt rundt de blå og grønne boblene i meldingsappen på iPhone. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Når tekstboblene på iPhone er blå, betyr det at meldingen er sendt med iMessage. Vanlige SMS-er blir imidlertid grønne. Får man det siste, er det ofte et tegn på at meldingen ble sendt fra en Android-mobil.

Google har hevdet denne forskjellsbehandlingen fører til både gruppepress og mobbing og gir Apples iMessage-tjeneste en urettmessig fordel, ifølge USA Today.

I fjor skrev DinSide at Google jobbet med å gjøre RCS til arvtakeren til SMS, men møtte på et stort hinder i Apple, som ikke har planer om å støtte teknologien på iPhone.

«Vi er bobler også»

I en ny video får Google nå selskap fra Samsung i kampen om å få Apple til å ta i bruk RCS på sine produkter. Og det på en litt oppsiktsvekkende, men kanskje virkningsfull måte.

Skjermbilde: Samsung/YouTube
Skjermbilde: Samsung/YouTube Vis mer

I en video med tittelen «Grønne bobler og blå bobler ønsker å være sammen» vises en samtale mellom to brukere som ikke får være sammen fordi en av foreldrene deres ønsker å holde dem fra hverandre. Akkurat som Romeo og Julie.

- Hva har grønt noensinne gjort mot dem? Vi er bobler også, skriver den grønne bobla.

Undersøkes av EU

Apple har tidligere uttalt at de ikke har noen planer om å slippe iMessage, det proprietære meldingssystemet til Apple på macOS, iOS og iPadOS, til andre plattformer.

Toppsjefen i Apple, Tim Cock, har også uttalt at du kan kjøpe en iPhone til moren din hvis du vil ha slutt på «grønne bobler».

Den eneste måten Apple kommer til å støtte RCS på er om de blir tvunget av EUs nye digitallovverk - DMA, eller Digital Markets Act på engelsk.

Ifølge Reuters holder EU for tida på å undersøke hvorvidt de blå boblene anses for å være en portvoktertjeneste i henhold til DMA. Hvis ja, må Apple åpne tjenesten opp slik at den fungerer med andre aktører som for eksempel Android.

Apple skal imidlertid ha hevdet at iMessage har mindre enn 45 millioner brukere i EU og er derfor ikke en portvoktertjeneste, skriver Financial Times.

EU skal bruke fem måneder på å komme til en konklusjon i saken - arbeidet startet i september, så da snakker vi trolig januar eller februar neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer