- Utenlands-SMS skal bli billigere

EU-kommissær Viviane Reding refser europeiske teleoperatører, også norske, for å ta ågerpriser for tekstmeldinger sendt i utlandet. Nå vil hun innføre makspriser.

Publisert
Sist oppdatert

- Prisen for en sms sendt i utlandet fortsetter å være ti ganger høyere enn på lokal sms, sa en irritert Reding da hun tirsdag la fram en gjennomgang av prisene for tekstmeldinger sendt i utlandet, såkalt «text roaming».

- Det er en trist historie, sa Reding.

Vil gripe inn

EU-kommissæren fikk i fjor innført grenser for å få ned prisen på mobilsamtaler i utlandet og varsler nå at det samme vil komme når det gjelder tekstmeldinger.

- Den manglende bevegelsen i markedet viser at industrien ikke har brukt anledningen til selvregulering. Derfor må vi gripe inn, sa Reding.

I dag ligger gjennomsnittet på en sms sendt i utlandet på 0,29 euro, eller om lag 2,40 kroner. Reding mener en maksgrense bør ligge på mellom 80 øre og 1,20 kroner.

- Jeg vil trolig gå inn for noe i den nedre grensen, varslet EU-kommissæren.

Redings folk vil nå bruke sommeren til å meisle ut et forslag som vil bli presentert i månedsskiftet september-oktober. Reding håper å få banket det hele igjennom innen sommeren neste år, og maksprisene vil også gjelde Norge.

Rammer unge

Reding raljerte onsdag over de store forskjellene europeere opplever i sms-prisene når de sender meldinger fra andre land. For eksempel har en sms sendt i Italia svært forskjellig pris avhengig av hvilket land teleoperatøren hører hjemme. De rimeligste prisene finnes i Estland, mens Belgia ligger på pristoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer