Best på å oppdatere Android

Utenom Google er det ett merke som skiller seg ut

Så gode er Android-produsentene på å oppdatere telefonene.

FLINKEST PÅ Å OPPDATERE: Ved siden av Googles egne telefoner, er det OnePlus som historisk sett oppdaterer telefonene sine flest ganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FLINKEST PÅ Å OPPDATERE: Ved siden av Googles egne telefoner, er det OnePlus som historisk sett oppdaterer telefonene sine flest ganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Når det gjelder oppdateringer av operativsystemet er det stor forskjell på å være iPhone-eier og Android-eier.

For mens Apple har for tradisjon å oppdatere alle telefoner samtidig hver høst, og gjerne i 4-5 år, er historien en helt annen på Android.

Her tar det ofte lang tid fra Google slipper en ny Android-versjon til den er å finne på brukernes mobiltelefoner, og få telefoner oppdateres med ny Android-versjon mer enn et par ganger.

Av de som har lest Dinside de siste 30 dagene, er det bare 7 prosent av Android-brukerne som har siste versjon (versjon 9.0 - Pie) installert, ifølge tall fra vårt analyseverktøy, Google Analytics. Den versjonen ble lansert av Google allerede i august i fjor.

OnePlus flinkest i klassen

Nettstedet AOSmark følger med på hvilke telefoner som har fått oppdateringer til nye Android-versjoner, og fra det tallmaterialet har de laget en toppliste over hvilke produsenter som er flinkest med å oppdatere telefonene sine.

Tallene sier riktignok ikke noe om hvor raskt de oppdateres, så er det sagt.

På toppen troner, ikke uventet, Googles egne modeller, altså telefonene i Pixel-serien. Google får en score på 3,5, som da skal tilsi at telefonene blir oppdatert 3,5 ganger i snitt.

Så kommer OnePlus med sine 2,75 poeng. Her har både OnePlus 6, 6T, 5 og 5T blitt oppdatert til Android Pie. Bronseplassen kapres av Nokia, med en score på 1,82. Her skal det sies at Nokia-telefonene kjører helt ren Android, som gjør dem enklere å oppdatere enn mange av konkurrentene, som kjører egne spesialtilpassede Android-versjoner.

Verdt å merke seg er også at disse tre produsentene har et ganske begrenset antall modeller sammenlignet med mange andre.

Asus svakest

På bunnen av lista finner vi Asus, som i snitt har levert 0,77 oppdateringer til sine telefoner. Ifølge informasjonssiden kan du tolke det som at toppmodellene historisk sett typisk mottar én oppdatering, mens rimelige modeller ikke blir oppdatert.

Andre merker som er godt kjent for norske brukere:

Sony - 1,63
Samsung - 1,28
Motorola - 1,11
HTC - 1,01
Huawei - 0,98

Det for øvrig snakk om de største oppdateringene av selve operativsystemet, for eksempel fra Android 8 til Android 9, eller fra 7.0 til 7.1, som også ble ansett som en stor oppdatering. Sikkerhetsoppdateringer, feilrettinger og mindre oppdateringer av operativsystemet (f.eks. fra 8.1 til 8.1.1) regnes ikke med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer