Best på å oppdatere Android

Utenom Google er det ett merke som skiller seg ut

Så gode er Android-produsentene på å oppdatere telefonene.

FLINKEST PÅ Å OPPDATERE: Ved siden av Googles egne telefoner, er det OnePlus som historisk sett oppdaterer telefonene sine flest ganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FLINKEST PÅ Å OPPDATERE: Ved siden av Googles egne telefoner, er det OnePlus som historisk sett oppdaterer telefonene sine flest ganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Når det gjelder oppdateringer av operativsystemet er det stor forskjell på å være iPhone-eier og Android-eier.

For mens Apple har for tradisjon å oppdatere alle telefoner samtidig hver høst, og gjerne i 4-5 år, er historien en helt annen på Android.

Her tar det ofte lang tid fra Google slipper en ny Android-versjon til den er å finne på brukernes mobiltelefoner, og få telefoner oppdateres med ny Android-versjon mer enn et par ganger.

Av de som har lest Dinside de siste 30 dagene, er det bare 7 prosent av Android-brukerne som har siste versjon (versjon 9.0 - Pie) installert, ifølge tall fra vårt analyseverktøy, Google Analytics. Den versjonen ble lansert av Google allerede i august i fjor.

OnePlus flinkest i klassen

Nettstedet AOSmark følger med på hvilke telefoner som har fått oppdateringer til nye Android-versjoner, og fra det tallmaterialet har de laget en toppliste over hvilke produsenter som er flinkest med å oppdatere telefonene sine.

Tallene sier riktignok ikke noe om hvor raskt de oppdateres, så er det sagt.

På toppen troner, ikke uventet, Googles egne modeller, altså telefonene i Pixel-serien. Google får en score på 3,5, som da skal tilsi at telefonene blir oppdatert 3,5 ganger i snitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer