Utfordrer Palm med lav pris og flere finesser

CeBit: Flere av verdens ledende mobilselskaper samarbeider nå om å ta kontroll over markedet for PDAer (personlig digital assistent). Først ut er Quartz-prosjektet, som kombinerer mobiltelefoni, Internett-surfing og multimedia. Virkemiddelet for å nå markedet er svært lav pris.

Utfordrer Palm med lav pris og flere finesser
Publisert

Quartz er ikke en PDA. Det er et referansedesign utviklet av Symbian, som blant annet består av gigantene Ericsson, Nokia og Motorola. Hvert av disse selskapene vil utvikle egne Quartz-produkter, som baseres på det opprinnelige designet. Dette kan bety en revolusjon i dette markedet.

Hva er nytt med Quartz?

Referansedesignet for Quartz er ikke ulik en Palm-maskin, med to eller fire knapper. Også programvaren er i stor grad inspirert av Palm-kjernen, men introduserer en lang rekke nye funksjoner.

En Quartz-maskin vil ha en fargeskjerm med 320x240-oppløsning. Den vil være kraftig nok til å vise MPEG-filmer, spille av MP3-filer og delta i videokonferanser. Den kan også fungere som en vanlig telefon, hvis du plugger inn et handsfree-headset. Teknologien støtter også Bluetooth, slik at Quartz kan ligge trygt i lomma eller kofferten mens du snakker i et trådløst headset.

Lav pris

I følge Ericsson vil Quartz-utstyr selges gjennom subsidierte kontrakter med teleoperatørene, som garanterer meget lave priser. Denne modellen har jo allerede vært forsøkt med stort hell ved salg av vanlige mobiltelefoner, og Symbian håper på hele 40 millioner abonnenter i år 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer