Apple

Utvikler hevder Apple blokkerte oppdateringer til gratis-app

– Måtte støtte kjøp-i-app før vi kunne oppdatere.

APP STORE: Flere utviklere uttrykker misnøye over hvordan Apple styrer App Store på iPhone og iPad. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky
APP STORE: Flere utviklere uttrykker misnøye over hvordan Apple styrer App Store på iPhone og iPad. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Publisert

Den pågående feiden mellom «Fortnite»-utvikler Epic Games og Apple har fått flere utviklere til å dele deres erfaringer med Apples retningslinjer for App Store.

Matt Mullenweg, utvikleren av appen WordPress, hevder at Apple blokkerte oppdateringer til appen. På Twitter skriver Mullenweg at de ble nødt til å legge til kjøp-i-app for .com-abonnement i appen for å kunne sende ut nye oppdateringer til den.

Som The Verge påpeker, tilbyr ikke WordPress-appen for iOS salg av tjenester. I stedet kan du via appen opprette og drifte WordPress-sider, og det helt gratis.

På fredag uttalte Mullenweg overfor The Verge at han ikke ønsker å ta kampen videre og at han planlegger å legge til kjøp-i-app-funksjoner i appen i løpet av de kommende ukene. I mellomtiden har Apple godkjent automatiske oppdateringer for appen.

Sendte ut beklagelse

I helgen gjorde Apple retrett og sendte ut en beklagelse til utvikleren av WordPress-appen.

– Vi føler at problemet med WordPress-appen er løst. Etter at utvikleren har fjernet betalingsalternativene for deres tjenester i appen, er det nå en gratis, frittstående app som ikke tilbyr kjøp-i-app. Vi har informert utvikleren og beklager eventuelle misforståelser vi kan ha forårsaket, heter det i uttalelsen fra Apple.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer