Apple

Utvikler hevder Apple blokkerte oppdateringer til gratis-app

– Måtte støtte kjøp-i-app før vi kunne oppdatere.

APP STORE: Flere utviklere uttrykker misnøye over hvordan Apple styrer App Store på iPhone og iPad. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky
APP STORE: Flere utviklere uttrykker misnøye over hvordan Apple styrer App Store på iPhone og iPad. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Publisert

Den pågående feiden mellom «Fortnite»-utvikler Epic Games og Apple har fått flere utviklere til å dele deres erfaringer med Apples retningslinjer for App Store.

Matt Mullenweg, utvikleren av appen WordPress, hevder at Apple blokkerte oppdateringer til appen. På Twitter skriver Mullenweg at de ble nødt til å legge til kjøp-i-app for .com-abonnement i appen for å kunne sende ut nye oppdateringer til den.

Som The Verge påpeker, tilbyr ikke WordPress-appen for iOS salg av tjenester. I stedet kan du via appen opprette og drifte WordPress-sider, og det helt gratis.

På fredag uttalte Mullenweg overfor The Verge at han ikke ønsker å ta kampen videre og at han planlegger å legge til kjøp-i-app-funksjoner i appen i løpet av de kommende ukene. I mellomtiden har Apple godkjent automatiske oppdateringer for appen.

SLETTET: «Fortnite» er for øyeblikket ikke tilgjengelig i App Store, men slik kan du løse problemet. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Sendte ut beklagelse

I helgen gjorde Apple retrett og sendte ut en beklagelse til utvikleren av WordPress-appen.

– Vi føler at problemet med WordPress-appen er løst. Etter at utvikleren har fjernet betalingsalternativene for deres tjenester i appen, er det nå en gratis, frittstående app som ikke tilbyr kjøp-i-app. Vi har informert utvikleren og beklager eventuelle misforståelser vi kan ha forårsaket, heter det i uttalelsen fra Apple.

Ifølge The Verge skal WordPress-utvikleren ha fjernet dette betalingsalternativet for flere uker eller måneder siden, og ikke nylig slik det fremstår i Apples uttalelse.

Utviklere rammes

Flere utviklere har tatt side med Epic Games i saken mot Apple, og blant annet har Spotify og Facebook gått ut mot det de mener er urettferdige og konkurransehemmende adferd fra Apple.

I helgen gikk også Microsoft ut med kritikk mot Apple i kjølvannet av at selskapet truet med å oppheve Epic Games’ tilgang til Apples utviklerverktøy, noe som vil påvirke utviklere som benytter Unreal Engine-motoren for sine spill på iOS. Blant dem finner vi Microsofts «Forza Street».

Microsoft sier i uttalelsen at dersom Epic Games mister tilgangen til Apples utviklerverktøy, vil ikke lenger utviklere som benytter Unreal Engine kunne sende ut oppdateringer, som sikkerhetsoppdateringer, til sine spill på iOS-plattformen, og det vil dermed setter en stopper for støtten for en rekke spill på iPhone og iPad.

Apple har i skrivende stund ikke kommentert Microsofts uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer