Vær smart på Internett!

Internett åpner dørene dine til resten av verden - både på godt og vondt. Sjansene for å støte borti noe skummelt eller dumt er små, men når du bruker Internett, enter du leser spennende sider eller kommuniserer med andre, bør du huske noen helt enkle sikkerhetsregler.

Vær smart på Internett!
Publisert

Det er ikke så mye som skal til for at du kan ferdes sikkert på Internett. Mest av alt gjelder det å bruke hue! - Akkurat som når du ferdes blant folk ellers også.

Hovedforskjellen er at på Internett kan du komme i kontakt med folk fra hele verden - med andre ord, folk du ikke kjenner. Noen av dem, enten de bor i Norge eller andre steder, er kanskje ute etter å utnytte deg. Derfor er det lurt å være smart på Internett - det gjelder for både barn og voksne!

12 nettregler for barn - og voksne

1. Ikke fortell noen etternavnet ditt, adressen din eller forklaring på hvor du bor, telefonnummeret hjemme, eller hvilken skole du går på.

2. Ikke gi fra deg kredittkortnummere eller informasjon om bank, pass, eller liknende.

3. Send heller ikke ut bilder av deg selv eller andre du kjenner, eller annen personlig informasjon.

4. Passord til datamaskinen og annet skal holdes hemmelig! Fortell det ikke en gang til dine beste venner.

5. Spør foreldrene dine, eller andre voksne, om lov før du laster ned spill, plug-ins eller annet, før du melder deg på i konkurranser, eller før du gir ut epost-adressen deres til noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.