Vanter til iPhone

Lei av kalde hender når du bruker iPhone?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gameldagse mobiler med store, tydelig taster har en fordel: De kan brukes om vinteren selv om du har på deg hansker, vanter eller til og med votter.

Men har du en iPhone eller annen smarttelefon med kapasitiv skjerm, har du sikkert merket at de ikke fungerer når du har på hansker.

Hvorfor virker det ikke?

Skjermene på de nye telefonene reagerer nemlig ikke på trykket ved selve berøringen, men på kontakt. Det er elektriske egenskaper i belegget på overflaten som endres når fingeren - eller en annen kroppsdel - kommer i kontakt med en posisjon i det øverste laget. Dette fenomenet behandles videre og blir til informasjon om hvor du har pekt på skjermen.

Problemet med vanter eller hansker er at de ikke leder elektrisitet på samme måte som huden. De fungerer i stedet som isolasjon, så uansett hva du gjør med hanskene på, så skjer det ingen verdens ting.

Løsninger

Dette problemet er såpass omfattende at mange har laget forskjellige løsninger. Du får nå både hansker og vanter utstyrt med et par fingertupper som er laget i et ledende materiale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer