Våre mobilfavoritter

Her oppsummerer vi de telefonene som gjorde størst inntrykk på oss i år, og som vi anbefaler som julegaver!

Publisert
Sist oppdatert

Sony Ericsson T68i

Våre mobilfavoritter


Denne klassikeren er blitt en svært populær telefon, og det er en velfortjent stilling. Telefonen kom opprinnelig i fjor høst, og har senere blitt oppdatert med MMS-funksjonalitet og litt annerledes utseende.

Sony Ericsson var svært tidlig ute med å implementere nye teknologier. T68 og T68i var de første massemarkedstelefonene med fargeskjerm, i tillegg til at de hadde et fullt utvalg av tilkoblingsmuligheter via GPRS, HSCSD og ikke minst Bluetooth.

Sony Ericsson tok også med alle andre nødvendige funksjoner som kalender, diktafon, e-post, stemmeaktivering, og puttet alt dette inn i en tiltalende og brukervennlig pakke. For å ikke glemme at telefonen kan personifiseres takket være et godt utvalg av diverse fargeskjemaer, bakgrunnsbilder og lignende.

Du kan koble til et lite, eksternt kamera til telefonen, og sende bilder via MMS.

T68i er fremdeles en svært flott telefon, og derfor kan vi anbefale den som et godt julekjøp for de mer proffe brukerne. Noen minuspoeng må vi likevel nevne – fargeskjermen viser kun 256 farger, noe som er for lengst forbigått av andre produsenter, som klarer å vise 4.096 eller til og med 65.000 farger. Mange kritiserer menysystemet for å være tregt. T68i har heller ikke flerstemte (polyfoniske) ringelyder, som etter hvert begynner å bli standard på nye modeller.

Likevel – er du ute etter en mobil som kan gjøre det meste, og ser bra ut i tillegg, bør du prøve T68i.

Prisen på T68i er for tiden rundt 3.800 kroner (uten abonnement). Les vår sammenligning av T68 og Nokia 8310 her.

Nokia 7650

Våre mobilfavoritter


I sommer kom Nokia med den første telefonen som har et digitalt kamera innebygd. Det er fremdeles ingen som har lansert en tilsvarende mobil i Norge, selv om flere modeller er på vei rett etter nyttår.

7650 er full av funksjoner, og kan på mange måter sammenlignes med T68i, selv om de er ikke nødvendigvis er direkte konkurrenter. Her har vi også alle slags tilkoblingsmuligheter, inkludert Bluetooth (men uten støtte for stemme – altså, ingen Bluetooth-headsett). Det er støtte for MMS og e-post, så bildene du har tatt kan du sende rett i postkassen til venner og bekjente.

Telefonen har også Java, og du kan laste ned spill og programmer. Med 3.6 MB minne blir det plass til en god del installerte programmer, i tillegg til bilder og e-poster. Dessverre er det ikke plass til et minnekort på telefonen, noe som hadde gjort livet enda enklere.

Den store fordelen er at 7650 har en vanvittig god skjerm, med høy oppløsning og flott fargegjengivelse. I tillegg er menyene svært brukervennlige, og navigeres raskt gjennom takket være den meget komfortable joysticken. Det er virkelig fort gjort å ta et bilde og få det sendt av gårde via MMS eller e-post. Bildene kan du også bruke i telefonboken, for å identifisere den som ringer.

Telefonen har også gode, polyfoniske ringelyder.

Det som trekker ned er størrelsen og vekten. Telefonen var ikke så enorm som vi hadde fryktet, men likevel en god del større enn det meste som finnes på markedet akkurat nå. Batterilevetiden var heller ikke blant de beste. Vi har allerede nevnt at den ikke har minnekort og at Bluetooth-støtten ikke omfatter stemme – det er litt dumt.

Uansett: Vi hadde det først og fremst veldig gøy da vi testet telefonen, og det er kanskje det viktigste. Derfor bør den være den perfekte julegaven for de litt yngre, forutsatt at de tåler en telefon som er litt klumpete. De nevnte manglene, for eksempel Bluetooth-problemene, er kanskje heller ikke de mest problematiske for denne målgruppen.

Prisen på 7650 er for tiden rundt 4.800 kroner (uten abonnement). Les vår test av mobilen her.

Nokia 7210/6610

Disse to mobilene er kanskje ikke de mest nyskapende i verden. Likevel liker vi dem, fordi de holder det de lover. Her får du mye godt – en solid fargeskjerm som kan vise 4.096 farger, polyfoniske ringelyder av høy kvalitet, FM-radio i stereo, Java for nedlastning av nye spill og programmer, nesten MMS-støtte (du kan sende bilder, men ikke lyd), og selvsagt GPRS, IR-port og diverse andre funksjoner. Telefonene har en ny type tilkoblingsport, der du etter hvert vil kunne plugge inn tilbehør. Et digitalt kamera er for eksempel allerede på vei inn i butikkene.

Forskjellen mellom 7210 og 6610 er utseendet. 7210 er en designtelefon, med noe snåle taster og tiltrekkende farger. Tastaturet kan være noe vanskelig til å begynne med, men etter litt trening går det veldig fint. 6610 har en mer tradisjonell innpakning med store og gode taster.

Det eneste som egentlig mangler, er støtten for Bluetooth. Det er dumt, men det finnes faktisk mennesker som klarer seg uten denne teknologien. For dem vil en av disse modellene være et utmerket kjøp.

Prisene på 7210 og 6610 er for tiden rundt 4.000 kroner (uten abonnement). Les vår test av 7210 her, og av 6610 her.

Motorola T720

Våre mobilfavoritter


Tidligere i sommer kom Motorola med den ganske spesielle V70, som utmerket seg med sitt design. Etter det har det vært stille rundt produsenten, men nå har de kommet med en god telefon til en hyggelig pris.

T720 har en flipp-utforming, det vil si at den må åpnes først, før du kan prate. Den har et lite display på utsiden, og en stor og klar fargeskjerm på innsiden (4.096 farger).

Menysystemet har gjennomgått en merkbar forbedring i forhold til tidligere telefoner fra produsenten, og menyene kan i høy grad tilpasses dine preferanser. Styringen foregår via en joystick, og det hele fungerer meget bra, om noe tregt.

Polyfoniske ringelyder er på plass, telefonen har også Java-støtte, e-post, kalenderfunksjonalitet, synkronisering med PC, og generelt det meste man måtte trenge. Det vi savner er MMS og Bluetooth. Det er spesielt dumt at telefonen ikke har MMS, siden skjermen egner seg perfekt til bildemeldinger.

Vi synes denne telefonen er et flott produkt, og viktigst av alt er den temmelig rimelig. Uten abonnement koster den rundt 2.700, og det er ikke mye for en funksjonell, stilig mobil med god fargeskjerm og mange funksjoner. Les vår test av T720 her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer