Vårens toppmodeller er snart her

Nye flaggskip fra HTC, Samsung og Sony er rett rundt hjørnet.

KOMMER SNART: Vårens råeste Android-mobiler. Foto: HTC/SONY/SAMSUNG
KOMMER SNART: Vårens råeste Android-mobiler. Foto: HTC/SONY/SAMSUNG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å kjøpe ny smarttelefon? Da kan det være lurt å vente litt til. Vårens mobilslipp er snart i gang.

Det betyr at det straks er enda bedre telefoner å få kjøpt.

Hvis du tror du klarer deg med fjorårets modell, vil det være penger å spare om du venter til nykommerne er i salg – og prisen på forgjengerne settes enda mer ned.

Men hva er det som er nærmest forestående?

To mobilprodusenter har allerede avduket sine toppmodeller for 2014, og allerede i morgen vil en tredje presentere sitt flaggskip for i år.

Les også: Lenovo lanserer smartmobil med gigantbatteri

HTC One-oppfølger

 • Salgsstart: 25. mars?
 • Nye HTC One vil etter alt å dømme se ganske lik ut som originalen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  Nye HTC One vil etter alt å dømme se ganske lik ut som originalen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


  Tirsdag ettermiddag kommer HTC til å avduke sin oppfølger til fjorårets toppmodell, og en av våre absolutte favoritter fra 2013, HTC One.

  Den blir av flere omtalt som «den dårligst bevarte hemmeligheten i mobilhistorien», og på ryktebørsen har det for lengst lekket ut både bilder, spesifikasjoner og ny programvare.

  Frem til den er offisielt lansert, vet vi ikke helt sikkert hvordan HTC One-oppfølgeren kommer til å bli. Ryktene sier imidlertid at den vil slippes for salg rett etter morgendagens pressekonferanse. DinSide er selvfølgelig tilstede her - så følg med!

  Kameraer og minnekort

  Den ventes dessuten å få en større 5-tommer skjerm (opp fra 4,7 tommer), ha en raskere prosessor, støtte for minnekort (det hadde ikke forgjengeren), to kameraer på baksiden (i stedet for bare ett).

  Så gjenstår det å se hva navnet blir. HTC One 2 eller «nye HTC One», kanskje?

  Pris er også uavklart, men skal vi tippe vil den havne på drøyt 5.000 kroner, altså det samme som forgjengeren.

  Samsung Galaxy S5

 • Salgsstart: 11. april
 • Samsung lanserte sin kommende toppmodell på årets Mobile World Congress i slutten av februar, så her er alt kjent fra før.

  Galaxy S5 kommer med en oppfrisket design, større 5,1 tommers skjerm (opp fra 5 tommer) og bedre kamera enn forgjengeren Galaxy S4. Den har også en fingeravtrykksleser i hjemknappen som blant annet kan brukes til å låse opp telefonen. Ja, og så er den vanntett.

  PLAST: Galaxy S5 er laget av plast, som de fleste andre Samsung-mobiler. Baksiden på nykommeren er imidlertid ny for året, og er matt og myk å ta på. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  PLAST: Galaxy S5 er laget av plast, som de fleste andre Samsung-mobiler. Baksiden på nykommeren er imidlertid ny for året, og er matt og myk å ta på. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Fjorårets modell var en av årets mest solgte mobiler her til lands, så forventningene til oppfølgeren er naturligvis store.

  Prisen ser ut til å havne på rundt 5.500 kroner for 16GB-utgaven, ifølge Prisjakt.

  Les også: Galaxy S5 mot Xperia Z2 - hvilken bør du velge?

  Sony Xperia Z2

 • Salgsstart: "I april"
 • Sonys toppmodell ble også avduket på mobilmessa i Barcelona, men selskapet har ikke offentliggjort noen konkret dato for salgsstart annen enn «i løpet av april».

  Xperia Z2 er ganske lik forgjengeren Xperia Z1 utseendemessig, men den er litt smalere. Og så kommer den uten den irriterende plastfilmen!

  VANNTETT: Sony har gått i bresjen for vanntette telefoner. Kommende Xperia Z2 tåler naturligvis også en sprut. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  VANNTETT: Sony har gått i bresjen for vanntette telefoner. Kommende Xperia Z2 tåler naturligvis også en sprut. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Skjermen blir 5,2 tommer stor (opp fra 5 tommer). På innsiden kommer den også med kraftigere maskinvare, blant annet større batteri. Kameraet er det samme heftige 20,1MP-kameraet som hos Xperia Z1.

  Si din mening!

  Hvilken mobil gleder du deg mest til? (Avsluttet)
  Samsung Galaxy S5(30%) 2405
  Nye iPhones fra Apple(26%) 2086
  Sony Xperia Z2(19%) 1489
  Nye HTC One(8%) 649
  Ingen, egentlig...(8%) 640
  Nokias neste flaggskip(6%) 465
  Oppfølger til LG G2(3%) 252
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Ser vi på Prisjakt, kan vi se at Xperia Z2 for øyeblikket vil koste drøye 5.700 kroner for 16GB-modellen.

  Noen flere?

  Ja, men vi vet ikke når de kommer eller hvordan de kommer til å bli.

  LG vil etter all sannsynlighet til å slippe en oppfølger til fjorårets store overraskelse G2, og det ville være en stor overraskelse om ikke Apple slapp en ny iPhone (eller to). Google vil sikkert også lansere en ny telefon i Nexus-serien.

  Les mer: Her er mobilene vi gleder oss til i 2014

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer