Mobilbruk i varmen

Varmen kan skade mobilen din

Derfor bør du unngå å la dingsene dine ligge i en varm bil eller i direkte sollys.

KAN BLI ØDELAGT: Du bør unngå å utsette mobilen din og de andre dingsene dine for direkte sollys i sommervarmen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KAN BLI ØDELAGT: Du bør unngå å utsette mobilen din og de andre dingsene dine for direkte sollys i sommervarmen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om årets sommer så langt ikke har vært like varm som fjorårets, har det den siste uka blitt registrert varmerekorder i flere deler av landet, for ikke å glemme sørlige deler av Europa. De høye temperaturene påvirker deg på flere måter, men er også en potensiell trussel mot dingsene dine.

Lar du smarttelefonen din ligge i varmen over tid, kan det i verste fall ødelegge den. Apple advarer for eksempel om at batteritiden på en iPhone kan «reduseres permanent» hvis den brukes i veldig varme omgivelser.

Trivselstemperatur

«Oppbevar enheten i temperaturer mellom -20 og 45 grader celsius. Ikke la enheten ligge i bilen, fordi temperaturen i en parkert bil kan overstige dette spekteret», anbefaler selskapet.

De fleste PC-er, nettbrett og smarttelefoner har en anbefalt omgivelsestemperatur et sted mellom 0 og 35 grader, men de tåler å oppbevares ved både lavere og høyere temperaturer.

Apple oppfordrer for øvrig at du unngår følgende:

  • Å la enheten ligge i bilen en varm dag.
  • Å la enheten ligge i direkte sollys over en lengre tidsperiode.
  • Bruk av bestemte funksjoner i varme omgivelser eller direkte sollys i en lengre tidsperiode, for eksempel GPS-sporing, navigering i bil, grafikkintensive spill eller bruk av apper med utvidet virkelighet.

Hvis temperaturterskelen på iPhonen overskrides, vil enheten vise en advarsel på skjermen som informerer om at den må avkjøles før den kan brukes. Flere nyere smarttelefoner har en liknende sikkerhetsmekanisme som skal hindre at enheten overopphetes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer