Slik gjør du det

Vårrengjøring på mobilen

Rydd opp i rotet og få en raskere og mer oversiktlig mobiltelefon.

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Våren er godt i gang, i hvert fall her på østlandet, og den i kombinasjon med coronapandemien har fått mange til å gjøre storopprydning i både hus og hage. Men når gjorde du sist en digital opprydning? Start ut med dingsen du antagelig bruker aller mest, nemlig smartmobilen.

Over tid fylles mobilen opp av apper, bilder, musikk, podkaster og andre filer, noe som kan få den til å bli tregere i bruk. Det kan dessuten bli vanskeligere å finne frem til det du trenger.

Du må imidlertid ikke gjenopprette telefonen til fabrikkinnstillinger for å få en frisk start - mye kan gjøres ved å gjennomgå punktene vi har listet opp nedenfor!

#1: Slett apper

Er det en app du ikke bruker, slett den! Ikke bare frigjør du lagringsplass, det blir også lettere å finne frem til appene du faktisk bruker.

Den generelle fremgangsmåten for å slette en app på smartmobilen er ved å trykke og holde på ikonet på hjemskjermen til det begynner å riste, for så å enten trykke på et x-ikon eller hive det i en søplekurv som dukker opp på skjermen.

Om du bruker Android med app-skuff (der ikke alle appene ligger på «skrivebordet») gjøres det ofte fra denne app-skuffen, siden du bare sletter snarveien når du gjør det direkte på hjemskjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.