Google Pixel 3 lansert

Varter opp med en rekke nye kameratriks

… men Googles nye telefoner kommer ikke offisielt til Norge denne gangen heller.

NYE GOOGLE-PRODUKTER: Google Home Hub er en slags Google Home-høyttaler, men med skjerm. Foto: Google
NYE GOOGLE-PRODUKTER: Google Home Hub er en slags Google Home-høyttaler, men med skjerm. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Google nettopp har lansert en norsk utgave av Google Assistent og selskapets Home-høyttalere vil forstå norsk i løpet av måneden, var det lov å håpe, men nei – Google Pixel 3 og Pixel 3 XL blir ikke å finne i norske butikkhyller, i hvert fall ikke med det første.

Skjønt vil det nok være lett å få tak i dem – mange norske nettbutikker har importert tidligere Pixel-modeller selv, men du må nok i så fall belage deg på å kjøpe dem kontant, og ikke med binding til et abonnement.

OFFISIELLE: Lekkasjene har vært mange, og her er Google Pixel 3 og Pixel 3 XL. Foto: Google
OFFISIELLE: Lekkasjene har vært mange, og her er Google Pixel 3 og Pixel 3 XL. Foto: Google Vis mer

Nye kamerafunksjoner

Pixel 2-telefonene går for å ha svært gode kameraer, til tross for at de bare har ett av dem på baksiden, der konkurrentene både har to og tre.

Her er det Googles enorme ressurser innen maskinlæring som kommer til nytte, og på Pixel 3-telefonene har de tøyd strikken enda litt lenger. Her er noen av de nye funksjonene:

Top shot: Her tar kameraer en serie med bilder både før og etter at du trykker på utløserknappen, og så sørger kunstig intelligens for å plukke ut bildet som ble best; for eksempel der ingen blunker.

Super res zoom: Her hevder Google at man skal kunne zoome inn på bildet man har tatt og få langt flere detaljer enn hos konkurrentene. Også her gjøres dette ved at kameraet knipser mange bilder i slengen, og siden du alltids beveger bittelitt på hånda når du tar bilder, kan pikslene fra de ulike bildene settes sammen til et større bilde.

Night sight: Ser ut til å ligne litt på Huaweis nattmodus på P20 Pro (og kommende Mate 20 Pro), men med en litt annen vri, siden Google her vil la deg ta bilder i mørket som blir lyse. Her er et eksempel de brukte i presentasjonen:

Med Night Sight kan Pixel gjøre mørke scener lyse. Foto: Google
Med Night Sight kan Pixel gjøre mørke scener lyse. Foto: Google Vis mer

Forbedret portrettmodus: Selv med ett kamera bak er Googles telefoner høyst kapable til å ta portrettbilder med forfalsket dybdeuskarphet. Nå får man flere muligheter, blant annet til å justere hvor uskarp bakgrunnen skal være, hva som skal være i fokus og å gjøre bakgrunnen sort/hvit.

Photo Booth: Bruker du frontkameraet i Photo Booth-modus, vil det automatisk knipse et bilde av deg når du gjør en grimase, poserer eller lignende. Med andre ord ser det ut til at Googles Selfissimo-app er bakt inn i den vanlige kameraappen.

Vidvinkel-selfie: Pixel 3-telefonene har to frontkameraer og kan fange langt bredere bildeutsnitt enn de fleste andre telefoner, der det ene av dem har brennvidde tilsvarende 19 mm i 35 mm-format.

Pixel 3-eiere vil også få ubegrenset lagringsplass på Googles bildetjeneste, Google Foto uten å betale – i full oppløsning.

Du trenger ikke ta telefonen

Ikke bare kameraet er forbedret på Pixel 3-telefonene. Det er ikke ofte vi ser produsentene gjør noe med selve grunnfunksjonen i mobiltelefonene – samtalene, men mottar du et anrop på Pixel 3, kan du nå velge å la Google Assistent ta telefonen for deg, via den nye Screen call-funksjonen.

Motparten får først beskjed om at de snakker med en assistent, og så kan de snakke mens det de sier blir transkribert på direkten, altså gjort om til bokstaver på skjermen. Dernest kan du følge opp samtalen uten å snakke selv.

Funksjonen blir først tilgjengelig i USA. Google vil også gradvis rulle ut Duplex-teknologien, by for by, der du kan be Google Assisstent om å ringe en restaurant for å booke et bord eller lignende.

Ellers måler skjermene henholdsvis 5,5" og 6,3" på Pixel 3 og Pixel 3 XL, og maskinvaremessig har de spesifikasjoner på linje med øvrige toppodeller, som Snapdragon 845-prosessor, 4 GB RAM, 64/128 GB lagring, IP68-sertifisering (vanntett) og så videre. Begge modeller har for øvrig støtte for trådløs lading via Qi-standarden, og Google lanserte også trådløs lade-stand som setter telefonen i en slags Assistent-modus mens den lader.

Prisen i Storbritannia blir ganske nøyaktig 8.000 kroner for Pixel 3 (64 GB) og cirka 9.400 kroner for Pixel 3 XL (64 GB), som også inkluderer et halvt år med YouTube Music. Salget starter om et par uker.

Chrome-nettbrett

Pixel Slate er et nytt nettbrett fra Google, som tar opp konkurransen med Microsoft Surface Pro og Apple iPad Pro, altså der du enkelt kan bruke det som en PC ved å koble til det tilhørende tastaturet.

Skjermen måler 12,3 tommer diagonalt, med oppløsning på 3000x2000 piksler. Av og på-knappen er også en fingeravtrykksleser. Vekten er 726 gram og tykkelsen bare 7 millimeter.

Nettbrettet kjører ikke Android, men Chrome OS, altså det samme operativsystemet som på selskapets Chromebook-modeller. Dog regner vi med at også Pixel Slate kan kjøre Android-apper.

Vis mer Vis mer

Prisene i USA starter på 599 dollar bare for nettbrettet (5.000 kroner), da typisk med 32 GB lagring, 4 GB RAM og Intel Celeron-prosessor, men kan også jazzes opp til 256 GB lagring, 16 GB RAM og Intel Core i7 for nesten tre ganger så høy pris. Tastaturet koster 199 dollar og pennen 99 dollar.

Men heller ikke Pixel Slate ser ut til å bli lansert her til lands.

Google Home Hub

Lista stopper ikke der. Google Home Hub er en skjerm med Google Assistant på, som du både kan snakke til (akkurat som en Home-høyttaler), men også betjene med fingerne.

Her er Googles promo-video:

Vis mer Vis mer

Prisen blir 149 dollar i USA (cirka 1200 kroner).

Ny Chromecast

Hva gjelder 3. generasjon Chromecast er Norge ett av de få landene i første pulje, så denne vil brått dukke opp i norske butikker allerede denne uka.

3. GENERASJON: Chromecast kommer i ny utgave og kan fås i to farger. Foto: Google
3. GENERASJON: Chromecast kommer i ny utgave og kan fås i to farger. Foto: Google Vis mer

Nye Chromecast er ikke voldsomt endret fra forgjengeren, men med kraftigere maskinvare er den i stand til å spille av videoer med 1080p-oppløsning og 60 bilder i sekundet. Merk altså at den ikke kan spille 4K-video slik Chromecast Ultra kan (dobbelt så dyr), men den skal koste det samme som den eksisterende varianten og kommer i to farger - kritt og kull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer