Apple Watch får håndvask-funksjon

Vask hendene med smartklokka

Klarer du å holde ut i tjue sekunder?

VASK DE HENDA: Sliter du med å vaske hendene lenge nok, kommer Apple Watch snart med funksjonen for deg. Foto/redigering: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I juni lettet Apple på sløret for den neste store oppdateringa til Apple Watch, watchOS 7, med en håndvask-funksjon som en av de store nyhetene.

Viktigheten av god håndhygiene ser ikke ut til å gå over med det første, men våre ikke-vitenskapelige undersøkelser (observasjoner på offentlige toalett) viser at dette er et område mange slurver på. Kan smartklokka hjelpe?

Slik fungerer det

Håndvask-funksjonen i watchOS 7 er laget slik at den automatisk starter en nedtelling på 20 sekunder, som er tiden anbefalt av Verdens helseorganisasjon, når den registrerer at du vasker hendene dine.

Dette vet den fordi den kan gjenkjenne typiske håndbevegelser (😬) og den detekterer også lyd fra rennende vann i springen.

Idét den starter nedtellingen vil du få et varsel i form av en haptisk tilbakemelding.

Så kan du sjekke skjermen og se hvor lenge du har vasket. Stopper du opp, vil klokka råde deg til å holde ut for å «kvitte deg med bakterier som kan gjøre deg syk».

Nå de tjue sekundene har gått, vil du merke at du er ferdig ved hjelp av en ny haptisk tilbakemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer