Apple 8. mars

Venter lanseringsskred

Dette sier de velrennomerte ryktemakerne om Apples lanseringsplaner denne våren.

IPHONE SE: Skal vi tro ryktene, planlegger Apple å introdusere en ny iPhone SE i mars. Foto: Kirsti Østvang
IPHONE SE: Skal vi tro ryktene, planlegger Apple å introdusere en ny iPhone SE i mars. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

De seneste årene har Apple satset på to lanseringsvinduer: en på vårparten og en lansering på høsten. Selskapet avsluttet fjoråret med fire nye iPhoner, to iPader, to MacBook Pro-laptoper og Apple Watch 7, og nå er det like før det braker løs igjen.

Ifølge ryktebørsen er det ikke mange ukene til Apple igjen skal avduke en rekke produkter under årets vårlansering. Det melder blant annet Bloombergs troverdige Mark Gurman, som hevder at datoen er satt til 8. mars. Selveste kvinnedagen.

Dette skal Apple lansere

Under fjorårets Spring Loaded-arrangement lanserte Apple en fargerik serie med iMacer, to nye iPad Pro-nettbrett med Apples M1-brikke, Apple TV 4K med ny og forbedret fjernkontroll og AirTags – Apples konkurrent til sporingsbrikka Tile.

Årets lansering ser ut til å bli minst like innholdsrik, men dog uten en ny produktkategori som Tile i fjor.

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, som er kjent for å treffe godt på sine Apple-påstander, planlegger Apple å avduke tredje generasjon av iPhone SE under mars-arrangementet. Den forrige modellen kom i 2020, og vår anmelder omtalte den som «årets beste mobilkjøp».

Skal vi tro ryktene, vil iPhone SE 3 ha tilsvarende design som forgjengeren med en 4,7 tommer stor skjerm, samtidig som den beholder Touch ID fremfor Face ID.

Den største nyheten ser faktisk ut til å bli støtte for 5G-nett, sammen med et kraftigere brikkesett i A15 – det samme som iPhone 13-serien bruker.

TIPS: Synes du lyden på telefonen din er lav? Da bør du ta en titt på dette tipset! Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer

iPad Air 5

Mens iPhone SE 3 angivelig er høydepunktet under den kommende lanseringen, står det også flere spennende produkter på menyen, skal vi tro ryktemakerne.

Deriblant iPad Air 5, som trolig også vil få støtte for 5G, slik som iPhone SE 3. Ifølge ryktene kan du også forvente:

 • nytt og kraftigere brikkesett i A15
 • bedre frontkamera på 12 megapiksler
 • støtte for Center Stage-subjektsporing i kameraet – en funksjon som følger personen og zoomer inn under videosamtaler
 • bedre blits med True Tone for hovedkameraet

Hva mer?

Det ventes også én, to eller kanskje flere nye Mac-er i mars, men det er ikke helt fastslått hvilke nyheter vi vil få se. Ifølge Gurman planlegger Apple å lansere hele sju(!) Mac-er i år, inkludert MacBook, Mac mini, iMac, Mac Pro og Mac Pro, men hvilken eller hvilke lanseres først?

Disse modellene skal Apple lansere i år, ifølge Bloomberg-journalisten:

 • Mac mini med M1 Pro-brikke
 • Mac mini med M2-brikke
 • MacBook Pro 13" med M2-brikke
 • iMac 24" med M2-brikke
 • MacBook Air med M2-brikke
 • iMac Pro med M1 Pro og M1 Max
 • Max Pro med enten to eller fire M1 Max-brikker

Gurman skriver i nyhetsbrevet sitt, Power On, at han tror det er en rimeligere MacBook Pro og Mac mini som er først ut av startblokken, som tyder på at det er Mac mini med M1 Pro og MacBook Pro 13" med M2 som lanseres i mars.

Så gjenstår det å se om ryktemakerne får full klaff på sine spådommer. Apple har enn så lenge ikke bekreftet en vårlansering, men hvis 8. mars er den faktiske datoen, forventer vi en bekreftelse om ikke så altfor mange dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer