Verdens første HTML-virus

"Produsentene" av virus har skiftet beite fra vanlige programfiler til HTML-filer. Diise filene kan nå bli smittet mens du surfer rundt på nettet.

Verdens første HTML-virus

Tidligere har vi vært vant til virus som infiserer bootsektoren, programfiler og makroer. Nylig ble imidlertid WinScript.Rabbit- og HTML.Internal-virusene oppdaget av selskapet Central Command, som produserer antivirusprogrammer. Disse virusene legger seg inn i HTML-filer. Virusforfatterne har med andre ord flyttet fokuset til Internett og den store spredningskilden det utgjør.

Smitten

Når brukeren surfer innom et nettsted som er smittet av HTML.Internal-viruset, aktiveres et Visual Basic-skript som søker etter HTML-filer på lokale harddisker, og infiserer dem. Infeksjonen består i at starten på HTML-filen får et tillegg som inneholder denne linjen: "". Samtidig vises teksten "HTML.Prepend /1nternal" på statuslinjen i Windows.

Smitten går såvidt vi kan forstå ikke fra en bruker til et nettsted, men bare den andre veien. Men hvis en web-master bruker sin web-server til å surfe rundt, kan han fort bli smittet hvis han ikke tar sine forholdsregler. Det samme kan skje med de filene du selver laster opp på hjemmesiden din. I tillegg finnes selvfølgelig de som bevisst legger ut smittede filer på nettstedet sitt, men de er heldigvis i fåtall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer