Sony Xperia 1 IV

Verdens første

Lanserer mobiltelefon med trinnløs optisk zoom.

NY TOPPMODELL: Sony Xperia 1 IV blir den første telefonen som byr på trinnløs zoom. Men bare på ett av objektivene. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony Xperia 1 IV blir den første telefonen som byr på trinnløs zoom. Men bare på ett av objektivene. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Sony har nettopp trukket sløret av nok en Xperia-toppmodell, bare et drøyt halvår etter de to foregående toppmodellene, Xperia 1 III og Xperia Pro-I.

Trinnløs zoom

Nykommeren får ikke uventet økt romertallet til IV (4) og er den første mobiltelefonen med et trinnløst zoomobjektiv.

Riktignok kan du ikke zoome trinnløst fra innerst til ytterst – det er tele-objektivet som lar deg zoome trinnløst fra 3,5-5,2x, eller da tilsvarende 85-125 mm. Blenderåpningen er her f/2,3-2,8.

Annet enn det har telefonen også et ultravidvinkelkamera (~16 mm) og et vidvinkelkamera (~24 mm) som på tidligere modeller.

Alle tre kameraer kan spille inn video med 4K-oppløsning og 120 bilder per sekund. Som sine forløpere har også Xperia 1 IV øye-autofokus og kan ta seriefoto med HDR, autofokus og autoeksponering i en takt på 20 bilder per sekund, som er lynraskt.

Kommer i juni

Ellers har telefonen maskinvare fra øverste hylle. En 120 Hz OLED-skjerm med 4K-oppløsning, Snapdragon 8 Gen 1-prosessor, 12 GB arbeidsminne (RAM), 256 GB lagringsplass (+ minnekortstøtte) og 5000 mAh batteri. Telefonen er også IP68-sertifisert for å tåle vann. Ja, faktisk finner du også her en 3,5 mm-lydutgang, som stort sett er mangelvare på toppmodellene fra andre produsenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer