Sony Xperia 1 IV

Verdens første

Lanserer mobiltelefon med trinnløs optisk zoom.

NY TOPPMODELL: Sony Xperia 1 IV blir den første telefonen som byr på trinnløs zoom. Men bare på ett av objektivene. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony Xperia 1 IV blir den første telefonen som byr på trinnløs zoom. Men bare på ett av objektivene. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Sony har nettopp trukket sløret av nok en Xperia-toppmodell, bare et drøyt halvår etter de to foregående toppmodellene, Xperia 1 III og Xperia Pro-I.

Trinnløs zoom

Nykommeren får ikke uventet økt romertallet til IV (4) og er den første mobiltelefonen med et trinnløst zoomobjektiv.

Riktignok kan du ikke zoome trinnløst fra innerst til ytterst – det er tele-objektivet som lar deg zoome trinnløst fra 3,5-5,2x, eller da tilsvarende 85-125 mm. Blenderåpningen er her f/2,3-2,8.

Tele-kameraet kan justeres tilsvarende 85-125 mm brennvidde. Foto: Sony
Tele-kameraet kan justeres tilsvarende 85-125 mm brennvidde. Foto: Sony Vis mer

Annet enn det har telefonen også et ultravidvinkelkamera (~16 mm) og et vidvinkelkamera (~24 mm) som på tidligere modeller.

Alle tre kameraer kan spille inn video med 4K-oppløsning og 120 bilder per sekund. Som sine forløpere har også Xperia 1 IV øye-autofokus og kan ta seriefoto med HDR, autofokus og autoeksponering i en takt på 20 bilder per sekund, som er lynraskt.

Kommer i juni

Ellers har telefonen maskinvare fra øverste hylle. En 120 Hz OLED-skjerm med 4K-oppløsning, Snapdragon 8 Gen 1-prosessor, 12 GB arbeidsminne (RAM), 256 GB lagringsplass (+ minnekortstøtte) og 5000 mAh batteri. Telefonen er også IP68-sertifisert for å tåle vann. Ja, faktisk finner du også her en 3,5 mm-lydutgang, som stort sett er mangelvare på toppmodellene fra andre produsenter.

Telefonen blir å finne i butikkhyllene fra 14. juni, til en veiledende pris på 13 490 kroner. Om man forhåndskjøper produktet fra 12. mai, får man med et par WH-1000XM4 på kjøpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer