Sharp Aquos R6:

Verdens største mobil-sensor

Sharp med 1"-sensor i en mobiltelefon.

FØRST: For første gang har en mobliltelefon fått en 1" kamerasensor. Foto: Sharp
FØRST: For første gang har en mobliltelefon fått en 1" kamerasensor. Foto: Sharp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stor bildebrikke er fordelaktig for bildekvaliteten i et kamera, både hva gjelder støy, dynamisk omfang og uskarphet i bakgrunnen, for eksempel.

Og der har det skjedd litt i mobiltelefonene de siste åra, der sensorene gradvis har blitt større.

Sensor med 1" størrelse

Nå er japanske Sharp ute med Aquos R6, den første mobiltelefonen i nyere tid som har en 1"-sensor, altså samme størrelse som du finner i de gjeveste kompaktkameraene, som Sonys RX100-serie og lignende.

For skal vi være historisk korrekte, lanserte faktisk Panasonic en telefon allerede i 2014 med denne brikkestørrelsen, selv om Lumix DMC-CM1 riktignok så mer ut som et kamera enn en mobiltelefon.

Sharp-kameraet er for øvrig utviklet i samarbeid med Leica, som lenge har hatt et samarbeid med Huawei. Dette samarbeidet avsluttes ifølge Gizchina med lanseringen av Huaweis P50-modeller i år.

Ellers byr Sharp/Leica-kameraet på forholdsvis god lysstyrke med blenderåpning på f/1,9, mens brennvidden er fast og tilsvarer 19 mm i 35mm-format. Det betyr med andre ord at utsnittet er ganske bredt og da typisk en mellomting mellom det "vanlige" kameret og ultravidvinkelen de fleste toppmodeller nå har fått. Hva gjelder oppløsning, har Sharp valgt å beherske seg med 20,2 megapiksler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer