Google Pixel 4

Vi håper denne kommer til Norge

Å berøre skjermen er SÅ 2018. Google fortsetter å avsløre detaljer rundt Pixel 4.

LÅS OPP MED ANSIKTET: Google avslører at Pixel 4 får sikker ansiktsoppløsning, som ikke krever at mobilen holdes i en spesiell retning. Foto: Google/YouTube
LÅS OPP MED ANSIKTET: Google avslører at Pixel 4 får sikker ansiktsoppløsning, som ikke krever at mobilen holdes i en spesiell retning. Foto: Google/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Samsung ser ut til å slite med å holde tett, virker det som om Google ønsker å komme lekkasjene i forkjøpet. Forrige måned overrasket selskapet med en designavsløring, og denne uken har de avslørt to nye funksjoner som kommer til Pixel 4.

Face unlock er den ene, og som navnet avslører er det snakk om ansiktsopplåsning. En sikker en sådan, på linje med iPhonens Face ID, som bruker IR- og dybdekameraer for å gjenkjenne brukeren under ulike lysforhold.

I et blogginnlegg går Google mer i dybden på funksjonen og forklarer at brukeren ikke er nødt til å plukke opp Pixel 4 eller holde den i en bestemt retning – ansiktsopplåsningen skal fungere selv om den holdes opp ned.

Google Pixel 4 får avansert ansiktsopplåsning. Foto: Google
Google Pixel 4 får avansert ansiktsopplåsning. Foto: Google Vis mer

Trenger ikke berøre skjermen

Den andre, og kanskje større nyheten, er Motion Sense som er en spennende bevegelsessensor bygget på radarteknologi. Google har plassert sensorer på Pixel 4 som er i stand til å gjenkjenne håndbevegelser og om brukeren er i nærheten, slik at du kan gjøre ting som å bytte sang, slumre alarmen og aktivere lydløs ved innkommende samtaler kun ved å vinke med hånden.

Google skriver at Motion Sense-teknologien vil forbedres over tid og at det vil komme flere muligheter.

En interessant detalj fra blogginnlegget er at «Motion Sense vil bli tilgjengelig i utvalgte markeder», som indikerer at ikke alle brukere får tilgang til denne funksjonen, i hvert fall ikke ved lansering. Samtidig er det ukjent hvilke land Pixel 4 vil selges i – de foregående modellene har ikke blitt offisielt tilgjengelig i Norge, men kanskje dette er året?

Den seneste tiden har Google vist mer interesse for Norge med blant annet lanseringen av Nest Hub og spillplattformen Stadia, der Norge er blant de 14 landene tjenesten lanseres i først, så det er jo lov å håpe.

Endrer designet

I juni publiserte Google et bilde av Pixel 4 på sin Twitter-konto, så da er det ikke lenger noe tvil på hvordan designet blir. I hvert fall på baksiden.

Bildet avslører ikke altfor mye, men det viser spesielt to interessante ting: en drastisk endring i designet og at Pixel 4 får to kameraer bak.

Pixel-telefonene til Google har så langt holdt seg til samme designspråk, men den kommende modellen ser ut til å bryte med det. For eksempel er baksiden helfarget i stedet for todelt i matt og blank overflate som de foregående modellene, men legg også merke til at det tilsynelatende ikke er en fysisk fingersensor på baksiden, som trolig betyr at den er integrert i skjermen.

Utformingen av kameraet er også interessant. Det verserer rykter om at «iPhone 11» får et kvadratisk kameraoppsett plassert øverst til venstre på baksiden, men Google er først ut med å annonsere det. Pixel-telefonen ventes imidlertid ikke før oktober, og neste iPhone lanseres nok tradisjon tro i løpet av september.

Merk dog at Huawei og Mate 20 Pro var først ut med et slikt design, men på den telefonen er kameramodulen riktignok sentrert på baksiden.

Dobler antallet kamerasensorer

En interessant detalj for kameraet er at Pixel for første gang får et tokameraoppsett. Google har ikke avslørt noen detaljer om kamerasensorene, men med tanke på hvor god kvalitet det er på Pixel 3 med kun én sensor, spesielt portrett og nattfoto, er vi forhåpningsfulle til hva Google kan få til med to.

Time of Flight-sensor

Dette sender ut infrarødt lys og måler tiden det tar fra lyset sendes ut til det blir reflektert tilbake til sensoren. Det hjelper blant annet til autofokus i mørket og til å beregne dybden i et bilde, for eksempel til portrettbilder.

Legg også merke til at det er en ekstra sensor over de to kamerasensorene, som rapportert av YouTuberen Unbox Therapy og nettstedet The Verge. Ifølge rapportene er det trolig snakk om en «spectral sensor», som for så vidt Pixel 3 også har, som hjelper kameraet når man for eksempel tar bilder av skjermer.

Samtidig spekuleres det at det også kan være snakk om en «Time of Flight»-sensor, altså en 3D-dybdemåler, som blant annet Huawei P30 Pro har.

Du kan uansett forvente at Pixel 4 vil ha det nyeste Snapdragon 855-brikkesettet fra Qualcomm og enda mer lagringsplass og arbeidsminne. Android Q ombord er selvskrevet, som også kommer med en ny utgave av Google Assistent som er ti ganger så kjapp som tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer