Apper på Huawei P40 Pro:

Vi har sjekket 101 populære apper

Kjøper du P40 Pro må du belage deg på et lass av feilmeldinger.

NY TOPPMODELL: P40 Pro er Huaweis første toppmodell her til lands uten Google om bord. Det vil by på utfordringer. Foto: Pål Joakim Pollen
NY TOPPMODELL: P40 Pro er Huaweis første toppmodell her til lands uten Google om bord. Det vil by på utfordringer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager lanserer Huawei sitt nye flaggskip, P40 Pro. Dette er kinesernes første modell som kommer helt uten Google-programvare om bord, etter at selskapet havnet på USAs entitetsliste for et snaut år siden, der amerikanske selskaper ikke lenger fikk lov å drive forretninger med den kinesiske giganten.

Med andre ord finner du hverken Google Foto, Google Maps, Gmail eller YouTube-appene på telefonen. Ei heller Play butikk – Googles app-butikk.

I stedet bygger Huawei opp sin egen app-butikk, AppGallery. Siden Android-plattformen er så åpen som den er, står du også fritt til å installere andre app-butikker, som APKPure eller Amazon. Installasjonsfiler til Android-apper er det også fullt mulig å finne på diverse nettsteder rundtom, som APKMirror. Nedlasting fra tredjeparter kan dog være risikabelt, siden du ikke har den samme garantien som du har i Play butikk – at appen er ekte vare og ikke er tuklet med.

I tillegg får du med Huawei-appen Phone Clone på telefonen, som lar deg klone innholdet fra den forrige telefonen din, slik at du får med deg bilder, kontakter, meldinger og den slags – og apper, i hvert fall de fleste av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.