Apper på Huawei P40 Pro:

Vi har sjekket 101 populære apper

Kjøper du P40 Pro må du belage deg på et lass av feilmeldinger.

NY TOPPMODELL: P40 Pro er Huaweis første toppmodell her til lands uten Google om bord. Det vil by på utfordringer. Foto: Pål Joakim Pollen
NY TOPPMODELL: P40 Pro er Huaweis første toppmodell her til lands uten Google om bord. Det vil by på utfordringer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager lanserer Huawei sitt nye flaggskip, P40 Pro. Dette er kinesernes første modell som kommer helt uten Google-programvare om bord, etter at selskapet havnet på USAs entitetsliste for et snaut år siden, der amerikanske selskaper ikke lenger fikk lov å drive forretninger med den kinesiske giganten.

Med andre ord finner du hverken Google Foto, Google Maps, Gmail eller YouTube-appene på telefonen. Ei heller Play butikk – Googles app-butikk.

I stedet bygger Huawei opp sin egen app-butikk, AppGallery. Siden Android-plattformen er så åpen som den er, står du også fritt til å installere andre app-butikker, som APKPure eller Amazon. Installasjonsfiler til Android-apper er det også fullt mulig å finne på diverse nettsteder rundtom, som APKMirror. Nedlasting fra tredjeparter kan dog være risikabelt, siden du ikke har den samme garantien som du har i Play butikk – at appen er ekte vare og ikke er tuklet med.

I tillegg får du med Huawei-appen Phone Clone på telefonen, som lar deg klone innholdet fra den forrige telefonen din, slik at du får med deg bilder, kontakter, meldinger og den slags – og apper, i hvert fall de fleste av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer