Vi har testet Apple Pay i Norge

iPhone-produsentens nyvinning når det gjelder mobilbetaling virker allerede, men kan dessverre ikke brukes av alle.

Ingen vet nå Apple Pay kommer til Norge, men løsningen har fått fart på konkurrenter her i Norge før iPhone-produsenten eventuelt tegner kontrakter med norske banker. DNB har allerede startet NFC-betalingssamarbeid med Telenor, mens mCash er et alternativ som ikke bruker NFC, men mobilkameraet. Dermed trenger heller ikke butikkene å oppgradere terminalene sine. Foto: TROND BIE
Ingen vet nå Apple Pay kommer til Norge, men løsningen har fått fart på konkurrenter her i Norge før iPhone-produsenten eventuelt tegner kontrakter med norske banker. DNB har allerede startet NFC-betalingssamarbeid med Telenor, mens mCash er et alternativ som ikke bruker NFC, men mobilkameraet. Dermed trenger heller ikke butikkene å oppgradere terminalene sine. Foto: TROND BIE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple Pay er ikke lansert i Norge og fungerer derfor ikke med norske kort. Men som vi fikk bekreftet i dag: Det betyr ikke at tjenesten ikke virker.

Ikke helt håpløst i Norge

For det er nemlig slik at om du har et amerikansk kredittkort, noe du i hovedsak må være amerikansk statsborger for å være innehaver av, så fungerer allerede Apple Pay hos flere norske butikkjeder.

Det eneste som kreves er at butikken har utstyrt betalingsterminalen med NFC, og det er å finne hos blant annet Deli De Luca og McDonalds.

Vi tok derfor turen til akkurat Deli De Luca på Oslo Sentralstasjon og testet med et amerikansk kredittkort fra Chase.

Slik gjøres det

Muren for å kunne bruke Apple Pay i Norge per dags dato er høy. Du trenger som nevnt et amerikansk personnummer , en amerikansk iTunes-konto og selvsagt det amerikanske kortet som du bare får om du innfrir første krav.

Men når dette er gjort, og til glede for besøkende fra USA, er Apple Pay utrolig enkelt og kundevennlig i bruk.

Du åpner Passbook-appen som er oppgradert for å støtte Apple Pay fra og med iOS-versjon 8.1 (som kom denne uken - iPhone-kamereat kan scanne inn kortinformasjonen om ønskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer