Vi prøver CyanogenMod 7

Med rootet telefon kommer også muligheten til å flashe en ny ROM.

Vi byttet ut hele operativsystemet i en HTC Desire til fordel for Cyanogenmod-utgaven. Den har mange finesser, blant annet på låseskjermen.
Vi byttet ut hele operativsystemet i en HTC Desire til fordel for Cyanogenmod-utgaven. Den har mange finesser, blant annet på låseskjermen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fulgt med på DinSide den siste uka, har vi tatt for oss konseptet med å roote en Android-telefon. Det innebærer at man skaffer seg administratorrettigheter på telefonen slik at man kan gjøre akkurat hva man vil.

Vil du lese deg opp først:Roote Android-telefonen?5 kjekke Android-apps for root-brukere

I denne rundens siste artikkel har vi hevet nerdefaktoren enda et hakk og installert en custom ROM. Utviklermiljøet er stort på Android-plattformen, som gjør at det finnes mange som lager egne varianter av Android (ROMs), og CyanogenMod er sannsynligvis den mest populære av dem alle. Her er utviklingstakten høy, og det dyttes ut nye versjoner og oppgraderinger i et langt høyere tempo enn de som kommer fra Google.

Og la oss si det med en gang - selv om selve rootingen gikk lett som en plett for vår del, var det ikke helt smertefritt å installere en ny ROM. Jeg ble litt nervøs da oppstarten låste seg, men takket være et svært aktivt og hjelpsomt community gikk det faktisk ganske greit å få ting til å fungere, og nå er det nesten som å ha fått en ny telefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer