Video i tilnærmet DVD-kvalitet med ADSL

Det er faktisk mulig å se video med tilnærmet DVD-kvalitet over Internett. Her er en oversikt over hva som skal til, og en oversikt over begrepene. Det ruster deg til høstens handel av bredbåndsforbindelse til Internett.

Snart kan du se video med høy kvalitet direkte via Internett.
Snart kan du se video med høy kvalitet direkte via Internett. Vis mer
Publisert

Hva er egentlig bredbånd? For kort tid siden kunne vi lese i et konkurrerende nettmagasin at bredbånd er en forbindelse til Internett på minst 12-15 Mbit per sekund, fordi det er dette som kreves for "video on demand" og andre krevende tjenester.

Dette er heldigvis riv ruskende galt. For å overføre levende bilder og lyd med god kvalitet, er det tre faktorer som er helt avgjørende: kompresjon, nærhet til kilden og selvsagt båndbredde. Men båndbredden trenger ikke være på mer enn 1.024 Kbit (1 Megabit) før du kan se film i tilnærmet DVD-kvalitet direkte over hele TV-skjermen. Vi kan faktisk bevise at vi har rett, og hvis du følger oppskriften i denne artikkelen, kan du teste dette ut på din egen PC. (Du laster ned en fil, og så kan du selv se kvaliteten du vil få med en 1 Mbit forbindelse - uansett hvilken tilknytningshastighet du har akkurat nå.)

Nesten DVD over Internett

Når det gjelder kompresjonen, er det to aktører som dominerer utviklingen: Microsoft og RealNetworks. Begge disse selskapene har utviklet teknologier som lar deg se levende bilder opp mot DVD-kvalitet med 8675">ADSL eller tilnærmet VHS-kvalitet over et 5838">kabelmodem. ISDN er ikke raskt nok enda (men kan bli det hvis komprimeringen blir enda bedre).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer