Viewsonic ViewPad 7

Jada, nettbrett-kappløpet er for lengst i gang. Men hadde du ventet på denne?

HELT PÅ KANTEN: Viewpad 7 vil nok ikke vinne noen designpriser, og den vil heller ikke gjøre det så skarpt på ergonomifronten. Det vil si, det er vel nettopp det den vil, ettersom den er hakket for vass i kantene til å ligge behagelig i hånda. Foto: Øivind Idsø
HELT PÅ KANTEN: Viewpad 7 vil nok ikke vinne noen designpriser, og den vil heller ikke gjøre det så skarpt på ergonomifronten. Det vil si, det er vel nettopp det den vil, ettersom den er hakket for vass i kantene til å ligge behagelig i hånda. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viewsonic er nok et navn som skaper gjenklang i bakhodet til så veldig mange mennesker, men noen av oss husker dem godt fra eldre dager, da de blant annet laget høykvalitetsskjermer for grafikere og andre med millimeterblikk og behov for høy fargepresisjon.

Skjermer lager de fortsatt, men som en haug andre produsenter har selskapet allerede begynt å flørte hemningsløst med nettbrettmarkedet. Gtablet er foreløpig ikke lansert her til lands, men det er ViewPad.

Det Android-baserte brettet kommer i to versjoner, en sjutommer og en titommer. Vi har testet førstnevnte.

Ytre mål

Da vi testet Samsungs utmerkede, men ikke helt feilfrie, Galaxy Tab i oktober i fjor diskuterte vi blant annet størrelsen. Den skal naturligvis ikke bety noe, men forskjellen på de sju skjerm-tommene til Tab og de nesten ti tommene til iPad er vesentlige, og gir begge brettene hver sine fordeler og ulemper.

ViewPad 7 går rett inn i samme diskusjon, og overtar alle fordelene til Tab - lett å ta med seg, enklere/raskere å skrive på, lettere -, men den lider også under de samme ulempene: surfeopplevelsen føles mer komplett på større skjerm, og både boklesing og videoavspilling sitter bedre på en ti-tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer