Viktige oppdateringer til iOS og Mac

Apple retter opp i noen store problemer.

PÅ TIDE Å OPPDATERE: Har du de nyeste operativsystemene til Apple, ligger det viktige oppdateringer og venter på deg. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PÅ TIDE Å OPPDATERE: Har du de nyeste operativsystemene til Apple, ligger det viktige oppdateringer og venter på deg. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst har Apple lansert nye versjoner av både iOS og OS X, men oppgraderingen har ikke gått like smertefritt for alle brukere.

Nå har imidlertid selskapet sluppet to nye oppdateringer, iOS 8.1.1 og OS X 10.10.1, som skal løse flere av de største problemene.

LES OGSÅ: Apple skal ha løst Bluetooth-problemet

Gammel iOS-enhet?

Den største forbedringen i iOS 8.1.1 er bedre ytelse på iPhone 4S og iPad 2.

Kort tid etter iOS 8 ble lansert, kom det frem at det nye operativsystemet var tregt og ustabilt på disse eldre enhetene. Den nye oppdateringen lover altså å fikse det.

Apple skal også ha tettet noen sikkerhetshull i iOS-oppdateringen, og du kan lese mer om nøyaktige hvilke her.

For å installere iOS 8.1.1, må du gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering. Har du ikke nok ledig plass, kan du gå via iTunes på PC eller Mac.

Fikser Wi-Fi-problemene på Mac

OS X Yosemite får også sin første oppdatering, og den viktigste nyheten her skal være at den fikser Wi-Fi-problemene mange har opplevd på sine Mac-er.

LES OGSÅ: Her er de vanligste Yosemite-feilene - og hvordan du fikser dem

Ifølge Macworld USA skal det ha dukket opp hundrevis av klager på Apples eget supportforum etter at Yosemite ble sluppet i forrige måned. Klagene skal ha gått på alt fra ustabile trådløse forbindelser til ingen trådløs forbindelse i det hele tatt.

Gå til oppdateringer nå

Yosemite-oppdateringen skal også fikse andre problemer, deriblant med epost og Microsoft Exchange, og inneholder dessuten de sedvanlige sikkerhetsfiksene.

For å installere OS X 10.10.1, åpne Mac App Store og velg Oppdateringer.

Apple skal også ha sluppet en mindre oppdatering til Apple TV 3, versjon 7.0.2, men den skal ikke inneholde noen store nyheter.

Hvis du har installert noen av oppdateringene, fortell oss gjerne om de hjalp for deg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer