OnePlus 9 Pro-rykte:

Vil bli nummer én på kamera

Lekkasjer tyder på at OnePlus har startet et samarbeid med svenske Hasselblad.

LOVER GODT: Dersom ryktebildene av OnePlus 9 Pro stemmer, kan dette mobilkameraet bli svært interessant. Foto: Dave2D/YouTube
LOVER GODT: Dersom ryktebildene av OnePlus 9 Pro stemmer, kan dette mobilkameraet bli svært interessant. Foto: Dave2D/YouTube Vis mer
Publisert

Det begynner å nærme seg et år siden OnePlus lanserte sine 8 og 8 Pro-modeller – begge telefoner som fikk svært gode skussmål både her hos Dinside og andre steder.

Spesielt syntes vi OnePlus hadde fått skrudd sammen et betydelig bedre kamera i 8 Pro-modellen enn selskapet har hatt tradisjon for på tidligere modeller.

Om OnePlus lanserer nye 9-modeller på tradisjonelt vis, er de nok ikke mer enn et par måneder unna, og allerede har lekkasjene begynt.

OnePlus-lanseringer

OnePlus 8T: 14. oktober 2020
OnePlus 8 Pro: 14. april 2020
OnePlus 7T Pro: 10. oktober 2019
OnePlus 7 Pro: 14. april 2019
OnePlus 6: 16. mai 2018

Samarbeid med Hasselblad?

Youtuberen Dave2D har fått tilsendt bilder av det som angivelig skal være OnePlus' nye toppmodell. Og det er kanskje kameramodulen som er det mest interessante her, for om bildene viser seg å være ekte finner du selveste Hasselblad-logoen på kameraet.

Hasselblad er nok ikke så godt kjent blant folk flest, men den svenske kameraprodusenten er særdeles anerkjent på mellomformatkameraer og har kameraer i produktutvalget som koster flere hundre tusen kroner.

Det harmonerer for så vidt med OnePlus' sjef Pete Laus uttalelser tidligere i år, der han understreket at selskapet ville bruke enormt med ressurser for å forbedre kameraene i år, der ambisjoen er å bli nummer én, ifølge Android Authority.

Hasselblad har ikke gjort mange samarbeid med mobilprodusenter, men hadde blant annet en egen modul til Motorola-telefoner da sistnevnte satset på Moto Mods-konseptet.

Nå skal vi skynde oss å legge til at denne modulen på ingen måte redefinerte mobilfotografering den gangen. Droneskaperen DJI, som har aksjemajoritet i Hasselblad, bruker også denne merkingen på kameraet i sin DJI Mavic 2 Pro-drone.

Fire kameraer

Ellers ser det ut til at OnePlus 9 Pro får fire kameraer på baksiden, men de lekkede bildene av kameraappen tilsier at det bare er tre ulike brennvidder her - ultravidvinkel, vidvinkel og et 3,3x zoom-telekamera.

Kameraappen ser ut til å få en egen tilt-shift-funksjon, som ofte benyttes for å få ekte landskapsbilder til å få et slags miniatyrpreg. Foto: Dave2D/YouTube
Kameraappen ser ut til å få en egen tilt-shift-funksjon, som ofte benyttes for å få ekte landskapsbilder til å få et slags miniatyrpreg. Foto: Dave2D/YouTube Vis mer

Hva det fjerde kameraet er til, vil tiden vise, men interessant nok har kameraappen en egen tilt-shift-modus. Om det benyttes et eget kamera til det, eller om det er snakk om et eget makrokamera til nærbilder eller lignende, vites foreløpig ikke.

Fullblods toppmodell

Ellers antas det at OnePlus vil gå for Qualcomms toppmodell Snapdragon 888 som prosessor, og at telefonen vil komme med 256 GB lagring og 12 GB RAM (selv om de lekkede bildene viser 11 GB).

Skjermen har oppløsning tilsvarende 1440p og støtter opptil 120 Hz bildeoppfriskning. Den er også smått buet langs kantene.

Som før ser det ut til at OnePlus fortsetter med den fysiske bryteren, som lar deg bytte mellom lydløs, vibrering eller hørbar.

Alt dette og mer til får vi svar på når OnePlus lanserer sin nye generasjon toppmodeller, som vi antar vil være i april måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer