Hvordan nullstille mobilen

Vil du slette alt?

Slik nullstiller du iPhone og Android-telefoner.

NULLSTILLES: Det kan være flere grunner til at man vil slette alt innhold på mobilen, og det er veldig enkelt å gjøre. Foto: Kirsti Østvang
NULLSTILLES: Det kan være flere grunner til at man vil slette alt innhold på mobilen, og det er veldig enkelt å gjøre. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Skal du selge en gammel mobil eller gi den videre til et familiemedlem? Eller kanskje du bare ønsker en frisk start?

Da ønsker du å gjøre en såkalt fabrikkgjenoppretting av enheten. Dette vil slette alt innhold - apper, media og kontoinfomasjon - og tilbakestille enheten til slik den var når den kom fra, vel, fabrikken.

Må ikke forveksles med ...

Dette er ikke det samme som en såkalt «soft reset», et triks man typisk bruker når noe plutselig ikke funker på mobilen, altså der man for eksempel på eldre iPhone-modeller holder inne av/på-knappen og hjemknappen samtidig.

Når den har startet på nytt igjen, er problemet ofte løst.

Men vil du slette alt på telefonen, finner du fremgangsmåter her:

iPhone

Hvordan du går frem på iPhone, avhenger litt av hvilken modell du har og hvilken versjon av iOS den kjører.

Steg 1: Før du setter i gang, bør du uansett sørge for at enheten er sikkerhetskopiert - i hvert fall om du skal bytte til en ny iPhone.

Gå til Innstillinger > [Navnet ditt] > iCloud. Velg hva som skal sikkerhetskopieres fra lista, og trykk deretter inn på iCloud-sikkerhetskopi og velg Sikkerhetskopier nå. Tiden det tar vil variere med hvor mye du har sikkerhetskopiert fra før og hastigheten på nettoppkoblingen din. Typisk er dette noe du bør gjøre når du er koblet til et trådløst nettverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer