Facebook Events

Vil erstatte kalenderen din med en egen arrangement-app

Men den skal også gjøre det enklere å oppdage nye arrangementer.

ENDA EN APP: Facebook skiller ut arrangementer i en egen app kalt Events, som også integrerer dine egne kalendere. Foto: Kirsti Østvang
ENDA EN APP: Facebook skiller ut arrangementer i en egen app kalt Events, som også integrerer dine egne kalendere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook liker å lansere egne apper for ulike funksjoner på nettsamfunnet. I tillegg til hovedappen, finnes det egne apper for meldinger, grupper og administrering av sider. Nylig lanserte de også en bildedelingsapp.

Og nå er de på banen med nok en app, denne gangen for arrangementer.

Arrangementer

Facebook Events, som den heter på engelsk, samler arrangementsfunksjonalitet med din egen kalender, ikke bare Facebooks, men også din private.

Hovedformålet med appen er nok likevel at det skal bli enklere for deg å oppdage nye arrangementer, og selvsagt få flere til å bruke den delen av Facebook mer enn de gjør i dag.

SE HVA SOM SKJER: Med Events-appen skal det altså bli lettere å få med seg arrangementer på Facebook. Disse kan ofte forsvinne i den vanlige nyhetsstrømmen i Facebooks hovedapp. Foto: Kirsti Østvang
SE HVA SOM SKJER: Med Events-appen skal det altså bli lettere å få med seg arrangementer på Facebook. Disse kan ofte forsvinne i den vanlige nyhetsstrømmen i Facebooks hovedapp. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Følg med på hva vennene dine skal

Når du åpner appen, får du opp en egen nyhetsstrøm der du får opp hvilke arrangementer vennene dine «er interesserte i».

Her får du også opp arrangementene som avholdes av sider du følger, i tillegg til at du får oppdateringer fra arrangementer du har sagt ja til å delta på.

Trykker du på forstørrelsesglasset på menylinjen nederst, kan du søke opp arrangementer basert på tid, sted eller kategorier. Det er et kart slik at du kan se aktuelle arrangementer i nærheten av deg eller et annet sted du måtte ønske å sjekke ut.

SØK: Du kan også søke opp arrangementer i Events-appen. Det kan kanskje være nyttig når du skal på helgetur til London og vil se om det skjer noe spennende da? Foto: Kirsti Østvang
SØK: Du kan også søke opp arrangementer i Events-appen. Det kan kanskje være nyttig når du skal på helgetur til London og vil se om det skjer noe spennende da? Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Så har du en egen kalender, der du kan se alle dine kommende arrangementer. Du kan også integrere dine egne kalendere her, slik at du kan få full oversikt over alt som skjer i livet ditt, også utenfor Facebook.

Flere andre kalendere, som Apples innebygde iPhone-kalender, har riktignok mulighet til å integrere Facebook-kalenderen, slik at du kan få dette uten å måtte bruke Events.

KALENDERINTEGRASJON: Du kan legge til dine egne, ikke-Facebook-baserte kalendere i Events-appen. 
KALENDERINTEGRASJON: Du kan legge til dine egne, ikke-Facebook-baserte kalendere i Events-appen.  Vis mer

USA først

Facebook Events er foreløpig bare tilgjengelig på iOS, men en Android-utgave er på vei. Enn så lenge er det kun amerikanske brukere som kan laste ned appen. Når den blir tilgjengelig i Norge, er ikke kjent.

Har du amerikansk iTunes-konto, kan du laste ned Facebook Events gratis her.

LES OGSÅ:
Slik får du amerikansk iTunes-konto
Slik stopper du WhatsApp fra å dele brukerdata med Facebook
Slik poster du 360-bilder på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer