DJI Osmo Mobile lansert

Vil gjøre mobilvideoene dine dønn stabile

Droneprodusenten DJI lanserer gimbal for mobiltelefoner.

NÅ FOR MOBIL: Fester du mobiltelefonen i DJI Osmo Mobile, kan du lage videoer nesten helt uten risting. Foto: Pål Joakim Olsen
NÅ FOR MOBIL: Fester du mobiltelefonen i DJI Osmo Mobile, kan du lage videoer nesten helt uten risting. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert

(Berlin) Det er ikke bare Samsung, Sony og de andre store produsentene som lanserer produkter på IFA-messen i Berlin.

Også DJI er på plass; et selskap som nok er mest kjent for sine droner. Tidligere i sommer testet vi deres foreløpige toppmodell i forbrukerklassen, Phantom 4, og det endte med seks øyne på terningen.

Spoler vi enda litt lenger tilbake i år, stiftet vi også et hyggelig bekjentskap med gimbal-kameraet Osmo fra samme produsent, og det er nettopp dette produktet DJI nå har videreutviklet.

Dønn stabil mobilvideo

For, mens Osmo også inkluderte et kamera, har DJI nå tatt bort dette kameraet til fordel for en mobilholder på Osmo Mobile.

Det gjør naturligvis også at prisen har blitt lavere – faktisk er den nesten halvert, og mobilutgaven koster 349 euro, får vi opplyst på DJIs stand på IFA-messen, som skulle la seg oversette til i overkant av 3.000 kroner her til lands.

En gimbal, sa du?

En gimbal, eller en slingrebøyle på norsk, er en innretning som, i dette tilfellet, gjør at mobiltelefonen stabiliseres og i langt mindre grad lar seg påvirke av at du er ustå på hånda.

Dermed kan du lage silkemyke videoer selv om du løper mens du filmer, eller ta bilder med lange lukkertider uten å bruke stativ.

Ta for eksempel en titt på videoen vi fanget med DJI Osmo da vi testet den tidligere i år, der undertegnede løper med kameraet bak utøveren i hinderløypa:

Filmet håndholdt med DJI Osmo. Vis mer

Ganske stabilt, eller hva?

Egen app

Osmo Mobile lar seg bruke med iOS og Android-telefoner ved å bruke DJI Go-appen, som er den samme appen som også brukes om du har en DJI-drone.

ACTIVETRACK: Denne funksjonen, som også finnes på Phantom 4, lar deg merke en person slik at kameraet deretter følger vedkommende automatisk. Foto: Pål Joakim Olsen
ACTIVETRACK: Denne funksjonen, som også finnes på Phantom 4, lar deg merke en person slik at kameraet deretter følger vedkommende automatisk. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Den nye modellen har også støtte for ActiveTrack-funksjonen, som vi også finner på Phantom 4-dronen, der du kan merke en person eller et annet objekt i bildet slik at kameraet følger etter. Osmo-enheten vil da rotere kameraet automatisk.

I tillegg støttes muligheten for automatiske panoramabilder der Osmo Mobile kan knipse inntil ni bilder og sy dem sammen automatisk, samt funksjoner for Timelapse-videoer (fortfilm) og mer til.

Vi har akkurat fått beskjed av importøren at Osmo Mobile forventes inn i løpet av noen dager, og at vi straks skal få låne en til test, så denne kommer du til å høre mer om på Dinside i overskuelig fremtid.

LES OGSÅ:
Microsoft Hyperlapse lager fortfilm
Artisto lager Prisma-effekter på videoene dine
Slik sender du live-video på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer