Fortnite på Android

Vil ikke kunne lastes ned fra Play butikk

Og ifølge ryktene er det bare Samsung-eiere som får tilgang først.

POPULÆRT: På iOS bruker spillerne to millioner dollar daglig på Fornite. Snart er Android-utgaven klar for lansering. Foto Epic Games/YouTube
POPULÆRT: På iOS bruker spillerne to millioner dollar daglig på Fornite. Snart er Android-utgaven klar for lansering. Foto Epic Games/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Epic Games' Fortnite har vært en massiv suksess siden spillet ble lansert i 2017. Særlig er det gratisutgaven Battle Royale som har trukket de store massene, som er tilgjengelig både på PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og iOS.

Skjønt – selv om det er gratis å laste ned og spille, er spillerne svært velvillige til å bla opp ekte penger for å kjøpe V-bucks, som kan brukes til oppgraderinger i spillet.

Alle er kosmetiske og gir deg ingen spillfordeler – typisk antrekk, seiersdanser og liknende. I tillegg kan man kjøpe et såkalt «Battle pass», som gir deg prestasjonsbaserte belønninger innenfor en sesong. Den varer som regel noen måneder.

Android-utgaven straks klar

Nå står Android-lanseringen for døra, og verdt å merke seg her er at Epic Games ikke har tenkt til å distribuere spillet via Play butikk.

Grunnen er enkel – både Apple og Google tar 30 prosent av inntektene som genereres fra apper lastet ned fra sine respektive app-butikker.

Siden Apple ikke tillater app-installasjoner utenfor App Store i iOS, har ikke Epic Games noe valg der, men på Android kan man installere apper også utenfor Googles app-butikk, Play butikk, og dermed slippe å gi Google en del av kaka.

Tilsvarende har selskapet gjort på Windows-plattformen, der spillet ikke distribueres via Steam, men av Epic Games selv.

EGEN VALUTA: Fornite-spillere bruker penger på å kjøpe V-bucks, som igjen kan brukes for å kjøpe kosmetiske oppgraderinger i spillet. Foto: Epic Games
EGEN VALUTA: Fornite-spillere bruker penger på å kjøpe V-bucks, som igjen kan brukes for å kjøpe kosmetiske oppgraderinger i spillet. Foto: Epic Games Vis mer

Ka-ching

Ifølge Sensor Tower tjener Epic Games i gjennomsnitt to millioner dollar hver dag bare fra iOS-versjonen, hvorav 30 prosent av det altså går til Apple. I et intervju med Eurogamer sier Epic-sjef Tim Sweeney at de gjerne skulle gjort det samme stuntet på iOS også, dersom det var mulig.

Når spillet lanseres på Android, må du med andre ord laste det ned fra Epic Games' hjemmeside. Fila du laster ned vil være en installasjonsfil med filtypen .apk, og for å installere spillet er du nødt til å tillate installasjon fra ukjente kilder i telefonoppsettet, som du får beskjed om underveis.

Å tillate installasjon fra ukjente kilder er forbundet med å gjøre telefonen mer sårbar for skadelig programvare, men i seinere utgaver av Android har det heldigvis blitt mulig å tillate dette bare én gang – tidligere måtte du åpne opp og selv sørge for å lukke muligheten igjen etterpå.

Men vær på vakt: Om du vil spille Fortnite på Android, så sørg for å laste ned denne fila via den offisielle hjemmesiden. Det er bare å forvente at det vil finnes et hav av falske Fortnite-filer rundtom på nettet som kan inneholde virus og andre uhumskheter.

Samsung-eksklusivt?

Ifølge de siste ryktene kan det se ut til at Fortnite blir eksklusivt tilgjengelig på Samsung Galaxy Note 9 den første måneden etter lansering, som bekreftes av forummedlemmer hos XDA, der Fornites kildekode inneholder noen kodelinjer som avslutter appen dersom den ikke kjøres på en Note 9.

Samsung-telefonen, som i stor grad er lekket allerede, skal vises fram på et arrangement i New York på torsdag, der Dinside vil være til stede. Ifølge ryktene vil man også få med 15.000 V-bucks om man forhåndsbestiller Note 9, som ville ha kostet over 1.000 kroner kjøpt i spillet. For den som ikke har noen interesse av Fortnite, kan man velge et par trådløse hodetelefoner fra AKG i stedet.

Ifølge Android headlines vil det i tillegg være en periode på tre måneder der Fortnite kun kan spilles på Samsung-telefoner. Dersom dette viser seg å stemme, vil andre altså ikke få spilt Android-utgaven før rundt juletider, gitt at Android-utgaven lanseres i løpet av august.

Hvilke telefoner er kompatible?

Kildekoden på Fortnites mobilside lister opp en rekke kompatible Android-modeller, som inkluderer:

Samsung: A5/A7 (2017), S7 og oppover (inkl Note 8)
Huawei: P9/Mate 9 og oppover, samt P8 Lite
Sony: XZ og oppover, samt XA1
Motorola: G5 og oppover, Z2 Play, E4 Plus
LG: G6 og oppover, V30

Samt Pixel 2/XL, Nokia 6 og Razer Phone.

Merkelig nok er ikke de siste modellene hos flere av produsentene nevnt, som Huawei P20 Pro, LG G7, Sony XZ2 eller Motorola G6-serien, men det er vel naturlig å anta at spillet vil fungere på disse også.

>> Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer