Vil kaste ut TikTok

- Samler inn mengder med sensitive data.

TIKTOK: Amerikanske myndigheter hevder TikTok samler inn mye brukerdata som blir tilgjengelig i Kina. Foto: Reuters/Dado Ruvic/File Photo
TIKTOK: Amerikanske myndigheter hevder TikTok samler inn mye brukerdata som blir tilgjengelig i Kina. Foto: Reuters/Dado Ruvic/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske videoplattformen TikTok har tatt verden med storm de siste åra og spesielt yngre har flokket til appen som i fjor passerte både Google og Facebook som verdens mest populære domene.

Men TikTok har ikke vært uten kontroverser, og i fjor rettet det irske Datatilsynet søkelyset mot plattformen for å undersøke om tjenesten overholde europeiske personvernbestemmelser.

Selskapet bak, ByteDance, er tidligere også blitt bøtelagt i Nederland for manglene personvern av barn.

Ulv i fåreklær

Amerikanske myndigheter har også hatt et fokus på TikTok, med tidligere president Donald Trump som i 202 truet med å forby appen i USA.

Nå er TikTok igjen i søkelyset til USA.

Brendan Carr, kommisjonær i Federal Communications Commission (FCC), et amerikansk forvaltningsorgan, oppfordrer Apple og Google til å fjerne appen fra App Store og Play Store. Han omtaler TikTok som «en ulv i fåreklær».

«TikTok er ikke nok en videoapp. Det er en ulv i fåreklær. Den samler inn mengder med sensitive data, som blir tilgjengelig i Beijing, viser nye rapporter. Jeg oppfordrer Apple og Google to å fjerne TikTok fra deres appbutikker for å fjerne appen på grunn av dens mønster av hemmelig datapraksis», skriver han på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer