Vil kaste ut TikTok

- Samler inn mengder med sensitive data.

TIKTOK: Amerikanske myndigheter hevder TikTok samler inn mye brukerdata som blir tilgjengelig i Kina. Foto: Reuters/Dado Ruvic/File Photo
TIKTOK: Amerikanske myndigheter hevder TikTok samler inn mye brukerdata som blir tilgjengelig i Kina. Foto: Reuters/Dado Ruvic/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske videoplattformen TikTok har tatt verden med storm de siste åra og spesielt yngre har flokket til appen som i fjor passerte både Google og Facebook som verdens mest populære domene.

Men TikTok har ikke vært uten kontroverser, og i fjor rettet det irske Datatilsynet søkelyset mot plattformen for å undersøke om tjenesten overholde europeiske personvernbestemmelser.

Selskapet bak, ByteDance, er tidligere også blitt bøtelagt i Nederland for manglene personvern av barn.

Ulv i fåreklær

Amerikanske myndigheter har også hatt et fokus på TikTok, med tidligere president Donald Trump som i 202 truet med å forby appen i USA.

Nå er TikTok igjen i søkelyset til USA.

Brendan Carr, kommisjonær i Federal Communications Commission (FCC), et amerikansk forvaltningsorgan, oppfordrer Apple og Google til å fjerne appen fra App Store og Play Store. Han omtaler TikTok som «en ulv i fåreklær».

«TikTok er ikke nok en videoapp. Det er en ulv i fåreklær. Den samler inn mengder med sensitive data, som blir tilgjengelig i Beijing, viser nye rapporter. Jeg oppfordrer Apple og Google to å fjerne TikTok fra deres appbutikker for å fjerne appen på grunn av dens mønster av hemmelig datapraksis», skriver han på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.