Vil kreve sju år med oppdateringer

Tyskland vil gå enda strengere til verks enn EU.

NYE KRAV: EU vil ha strengere krav til mobilprodusentene hva gjelder oppdateringer og tilgang på reservedeler. Foto: Pål Joakim Pollen
NYE KRAV: EU vil ha strengere krav til mobilprodusentene hva gjelder oppdateringer og tilgang på reservedeler. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Når Apple i løpet av de nærmeste ukene lanserer iOS 15, er den kompatibel med iPhone 6s og nyere modeller, altså alle telefoner som er inntil seks år gamle.

Lignende supporttid finner man ikke blant Android-produsentene, med unntak Android TV-boksen Nvidia Shield TV, som stadig får oppdateringer til tross for at også den er fra 2015.

Tidligere i år lovet Samsung at deres mobiltelefoner og nettbrett jevnlig ville motta sikkerhetsoppdateringer i fire år, ifølge Engadget. Det er en forbedring fra de to årene som var lovet tidligere, med kvartalsvise sikkerhetsoppdateringer det tredje året.

EU vil ha fem år

I mars skrev vi om at EU nå jobber for at det skal stilles strengere krav til mobilprodusentene, som muligens blir vedtatt allerede neste sommer.

Det gjeldende EU-forslaget er at produsentene blir nødt til å sende ut sikkerhetsoppdateringer til enhetene sine i fem år etter lansering. Merk at dette gjelder sikkerhetsoppdateringer, og ikke funksjonelle oppdateringer – der vil EU kreve tre år.

Og ikke bare det – produsentene må også tilby reservedeler til profesjonelle verksteder i fem år - ja, faktisk seks år til nettbrett, med begrunnelse om at disse har lengre levetid. Prisene på reservedelene skal også publiseres og kan ikke økes etterpå. Og de skal omfatte både skjermer, kameraer, høyttalere, mikrofoner, kontakter og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer